Bővülő lehetőségek a kövesdi diákoknak

Akt.:
Mezőkövesd – Schachinger ­Tamás, az OMEXOM Magyarország Kft. ügyvezetője és Péter Zoltán, a mezőkövesdi Széchenyi István Katolikus Középiskola igazgatója írta alá az intézmény és a cég közötti együttműködési megállapodást a közelmúltban.

A törökbálinti székhelyű Kft. a francia Vinci Energies Group magyarországi leányvállalataként a villamosenergia-termelés, -átvitel, -transzformáció és -elosztás infrastrukturális hálózatainak tervezésével, kivitelezésével és karbantartásával foglalkozik immár 24 éve. A cég az iskola villanyszerelő képzését fogja támogatni.

A részletek

– A megállapodás keretében a villanyszerelő szakképzéshez szerszámokat, speciális szerszámokat és szerelési anyagokat biztosítunk, terveink szerint folyamatosan, a mai napon hoztuk magunkkal az első szállítmányt – mondta el Schachinger Tamás, az OMEXOM Magyarország Kft. ügyvezetője. – Ezen kívül a fiataloknak ösztöndíjat, ez év szeptemberétől nyári gyakorlati képzési lehetőséget kínálunk és akár már szintén szeptembertől rendszeresen heti gyakorlati képzést biztosítunk szerelőcsapatainknál.

Korszerű technológiát

Péter Zoltán igazgató elmondta, a megállapodás egyedülálló az iskola életében, amely segíti a tanulókat a későbbi szakmai továbbtanulásban, illetve gyakorlati helyet biztosít számukra.

– Ezzel a diákok csak nyerni tudnak, hiszen egy olyan korszerű technológiát, illetve szaktudást, valamint tapasztalatot kapnak a céggel való kapcsolat révén, amit a későbbiekben tudnak majd hasznosítani. Ez az első olyan cég, amivel írásbeli megállapodást kötöttünk, de terveink között szerepel még számos – főként mezőkövesdi és környékbeli – céggel történő együttműködési megállapodás megkötése – mondta Péter Zoltán.

ÉM