...amíg vér nem folyik?

2019.08.26. 13:09

Fenyegetés és zaklatás esetén is intézkednek a rendőrök

Újra szárnyra kapott az a tévhit, hogy a rendőrök a bejelentést követően nem tesznek semmit, „amíg vér nem folyik”.

A rendőrök akkor is intézkednek, ha valaki fenyegetés, bántalmazás vagy zaklatás miatt tesz bejelentést – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata a honlapján.

A közleményben kiemelték, tévhit, hogy a rendőrök addig nem tesznek semmit, „amíg vér nem folyik”.

Ha valakit fenyegetnek, bántalmaznak, zaklatnak, vagy másvalakivel kapcsolatban tud ilyesmiről, akkor haladéktalanul tegyen bejelentést a 112-es központi segélyhívón, a rendőrök intézkednek – hívták fel rá a figyelmet.

Hozzátették ugyanakkor, hogy a rendőrök csak akkor tudnak hathatósan fellépni, ha a sértett vallomást tesz zaklatója, bántalmazója ellen.

Ezt azzal kapcsolatban közölték, hogy fegyelmi eljárás indult az ellen a rendőrségi ügyeletes ellen, aki csütörtökön fogadta annak a nőnek a bejelentését, akinek a szomszédjában gyilkosság történt a II. kerületi Zöldlomb utcában. Az ügyeletes ugyanis úgy döntött, hogy nem igényel további intézkedést a bejelentés, ezért nem küldött járőröket a helyszínre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában