Friss hírek

2009.02.14. 14:55

Rózsaszín alsóneműket küldtek a Valentin-nap ellenségeinek

<p>Öt embert vettek őrizetbe a rendőrök szombaton Új-Delhiben, miután hindu szélsőségesek azzal fenyegetőztek, hogy szétverik a Valentin-napi összejöveteleket.- közölte az indiai főváros rendőrsége.</p>

Új-Delhiben külön e nap miatt felfegyverzett rendőrosztagok járőröznek főleg az előkelőbb városrészekben, hogy megvédjék a fiatal párokat. A szélsőségesek ugyanis azzal fenyegetőznek, hogy ha együtt látnak egy párt, akkor úgymond erőszakkal összeházasítják őket. A rendőrség szóvivője azt közölte, hogy az őrizetbe vett öt ember a radikális Shiv Sena nevű csoport tagja, akik egy parkban félemlítettek meg ifjú párokat, akik nem voltak házasok.

Egy másik indiai városban megtámadtak egy párt, mert azt gondolták róluk, hogy nyilvános helyen randvúznak. Utóbb kiderült, hogy testvérekről van szó. De nemcsak nyilvános helyen veszélyes ilyenkor a szerelmes párok együttléte. Az AFP jelentése szerint egy másik városban egy rendőr támadott meg egy ifjú párt, mert egyedül találta őket egy teremben. Szélsőségesek nemrég berontottak egy divatos szórakozóhelyre és az általuk erkölcsi hadjáratnak nevezett akció keretében kirángatták, kidobták a fiatal nőket az utcára.

Ezek a szélsőségesek a Valentin-napot a nyugati dekadencia hatásának tartják. Szerintük az ajándékozás és a randevúzás az indiai hagyományok nyugatias tönkretételének kisérlete.

"Nincs bajunk a szerelmesekkel, de nekik az országuk iránt kell több szerelmet mutatniuk"- közölte az Akhil Bharti Vidyathi Parishad nevű jobboldali szervezet vezetője. De van ellenszervezet is. Ilyen például a " Kocsmába járó, Könnyelmű és Haladó Nők Egyesülése" nevű csoport, amely rózsaszin alsóneműkkel teli ajándékcsomagokat küldött szélsőségeseknek a szerelmesek napja alkalmából.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!