Bővítik a Tate galériát

Jóváhagyta a Tate Modern galéria bővítésére vonatkozó 215 millió fontos tervet szerdán a londoni Southwark kerület önkormányzata. Így az új, 23 ezer négyzetméteres épület több helyet biztosít majd a galériának és csökkenti a zsúfoltságot a tavaly közel 5 millió látogatót fogadó múzeumban. A projektet Herzog és de Meuron svájci építészek tervezték, akik a Tate Modern […]

Jóváhagyta a Tate Modern galéria bővítésére vonatkozó 215 millió fontos tervet szerdán a londoni Southwark kerület önkormányzata. Így az új, 23 ezer négyzetméteres épület több helyet biztosít majd a galériának és csökkenti a zsúfoltságot a tavaly közel 5 millió látogatót fogadó múzeumban.

A projektet Herzog és de Meuron svájci építészek tervezték, akik a Tate Modern létrehozásán, azaz a Temze-parti hőerőmű múzeummá alakításán is dolgoztak már és jelenlegi legismertebb tervük a Pekingi Olimpiai stadion.

Az új, 11 emeletes, rendhagyó alakú üvegpalota megnyitását a Tate Modern oldalán a londoni 2012-es olimpiával egy időben tervezik.

Az “új Tate” galéria 2000-ben nyílt meg és a világ egyik legnépszerűbb múzeumává vált. A belépés a fő kiállításra mindig ingyenes.Sporthírek