Bővíteni a munkaerőpiacot Nyékládházán és környékén

Nyékládháza – A partnerek tájékoztatást kaptak a tervezett foglalkoztatási együttműködés tartalmáról.

Megkezdődött a helyi foglalkoztatási együttműködés létrehozásának előkészítése Nyékládháza és térsége 15 településén.

Április 18-án tartotta első partnerségi ülését a Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás által kialakítandó helyi foglalkoztatási együttműködés, melyen részt vettek a helyi munkaerőpiac szereplői, meghívott vállalkozások és érdekképviseleti szervezeteik, a helyi közszféra és civil szféra képviselői, valamint a konzorciumi partner B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Foglalkoztatási Főosztálya. Az ülésen a partnerek tájékoztatást kaptak a tervezett foglalkoztatási együttműködés tartalmáról, céljairól és tevékenységeiről. Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás „Helyi foglalkoztatási paktum a Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás 15 településén” című TOP projektje támogatást nyert helyi foglalkoztatási együttműködés létrehozására a „Helyi foglalkoztatási együttműködések” című felhívás keretében.

Széles körű partnerség

A 336 millió forint európai uniós támogatás segítségével megvalósuló projekt célja a társulás településeit lefedő, a közszféra, üzleti szféra és a civil szféra széles körű partnerségén alapuló helyi foglalkoztatási együttműködés – paktum – létrehozása és a kialakított stratégia mentén képzési és foglalkoztatási program megvalósítása a munkaerőpiac bővítése érdekében. Várhatóan a jelenlegi projektfejlesztés 2017 júniusi lezárását követően a projekt keretében a helyi vállalkozások munkaerőigényére alapozva 220 helyi hátrányos helyzetű álláskereső, közfoglalkoztatott és inaktív részesülhet munkaerőpiaci szolgáltatásokban, vehet részt képzésben és támogatott foglalkoztatásban munkaerőpiaci elhelyezkedése érdekében.

A fejlesztés eredményeként mintegy 72 ember kerülhet foglalkoztatásra az elsődleges munkaerőpiacon a 2017 és 2019 közötti megvalósítási időszakban.

ÉM


Résztvevők

A paktum Nyékládháza és Térsége Területfejlesztési Önkormányzati Társulás 15 tagtelepülésére terjed ki: Berzék, Bükkaranyos, Bükkszentkereszt, Emőd, Harsány, Kisgyőr, Kistokaj, Köröm, Mályi, Nyékládháza, Ónod, Répáshuta, Sajóhidvég, Sajólád, Sajópetri. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg.