Bőven belejátszott a nyerő mentalitás is Karcsa bajnoki címébe

Akt.:
A Karcsa megyei II. osztályú bajnokcsapata
A Karcsa megyei II. osztályú bajnokcsapata
Karcsa – A megyei II. osztály Keleti csoportjában Karcsa csapata szerezte meg az első helyet.

A múlt hét végén elkelt a megyei II. osztály harmadik csoportjának bajnoki címe is, „keleten” a karcsai együttes hazai pályán 8-1-re verte Göncöt, amivel behozhatatlan előnyre tett szert az üldözőivel szemben. Petercsák Mártontól, a bodrogköziek játékos-edzőjétől rögtön a lényeget kérdeztük: vállalják-e az indulást a megyei I. osztályban?

– Vállaljuk – mondta határozottan. – Kedden délután volt egy megbeszélésünk, amelyen rajtam kívül részt vettek a klub vezetői, támogatói és természetesen Milinki László polgármester úr is, összesen nyolcan. Átvettük a lehetőségeinket, próbáltunk azzal számot vetni, hogy mi szükséges hozzá. Látjuk, tudjuk, hogy minden idegenbeli mérkőzésünkre sokat kell majd utaznunk, ezenfelül kötelező U16-os csapatot is indítani. Szerencsére úgy álltunk fel az asztaltól, hogy mindent megteszünk annak érdekében, hogy problémamentesen tudjunk szerepelni majd a megyei I-ben. Manapság már az is eredmény, ha egy község el tud tartani egy futballcsapatot, csak szét kell nézni a megyében, hogy például olyan nagy városok, mint Sajószentpéter vagy Sátoraljaújhely hol vannak, hol tartanak.

Önmagáért beszél

Nagy verseny volt, különösen az Abaújszántóval és a Hidasnémetivel – jegyeztük meg Petercsák Mártonnak.

– Így van – értett egyet a szakember. – Utóbbiak az induláskor ki is mondták, bajnokok akarnak lenni, szeretnének elsők lenni, mindezt jogosan tették, hiszen a létesítményük és a csapatuk is alkalmas erre. Abaújszántóval ugyanez a helyzet, megyei I-es körülményeik vannak, jobbak, mint nekünk. Nálunk a centerpálya mellett van egy kis edzőpálya, de még kellene egy műfüves játéktér, mert ennek hiánya kihat a téli felkészülésünkre. Hogy mivel voltunk többek, mint ők? A játékunk szerintem különböző. Mi teljes mértékben támadófocit játszunk, játszottunk, ez látszik a góljaink számán is, mert eddig 148 találatot értünk el, s mindössze 29-et kaptunk, ez a statisztika, azt hiszem, országos szinten sem rossz. A játékosállomány összetétele, fiatalok-idősek aránya nagyon jó, illetve sok a nyerő mentalitású játékosunk, még az edzésen is győzni akar mindenki. Eddig csupán egy vereséget szenvedtünk az ősi rivális Pácin otthonában még tavaly ősszel, ez önmagáért beszél. Bízunk abban, hogy a hét végén elérjük a 150 gólt, de nem lesz könnyű, mert Pálháza nem rossz kis gárda.

Rosszul érintő kupa

A játékos-edző felhozta a megyei kupaszereplést is az értékelés során.

– Az elődöntőben csak a későbbi győztes Felsőzsolcától kaptunk ki 1-0-ra, aztán Diósgyőrben, a Szendrő ellen megszereztük a 3. helyet – nyilatkozta Petercsák Márton. – Minket, de talán nem csak minket rosszul érintett a Magyar Kupa átszervezése, az, hogy ezzel nem kerültünk fel automatikusan az országos főtáblára, mert augusztusban újabb selejtezőket kell játszani. Pedig milyen jó lett volna egy „nagy” csapatot Karcsára hozni… Persze, esély van, lehet rá most is, de ahhoz nagyon messzire el kellene jutni, több fordulót kellene menni. Emlékszem, az 1997/1998-as MK-ban, Bodroghalom csapatával milyen komoly riválisokkal játszottunk: a Nyíregyházával, az akkor NB I-es Tiszakécskével, s egyik ellen sem vallottunk szégyent, a nyírségiekkel 1-1-re végeztünk, és a másik találkozó is csak 0-7 lett.

Bár még nincs vége a pontvadászatnak, érdeklődtünk az erősítésekről, a futballista-tréner maradásáról is.

– Remélem, reméljük, hogy senki sem megy el, szeretném, ha egyben maradna ez a társaság, ebben az esetben csak egy-két embert kellene igazolni. Majd meglátjuk, összejön-e – fogalmazott Petercsák Márton. – A magam helyzetéről: mindig felmerül, hogy abbahagyom, de egyrészt jó ezzel a csapattal lenni, másrészt imádok futballozni, egyszerűen vonz a pálya, hogy ott legyek a gyepen. Szerencsés vagyok, mert elkerültek a komoly sérülések. Öt és fél éve vagyok Karcsán, nem gondoltam volna, hogy ilyen sikereink lesznek…

Molnár István


Lesz majd évzáró is

Pálházán, a vasárnapi utolsó meccset követően lesz-e valami kis „örömködés” vagy már túl vannak rajta? – vetettük fel ezt is Petercsák Mártonnak.

– A Gönc elleni mérkőzés után volt egy rögtönzött ünneplés benn a pályán. Locsoltuk a pezsgőt, féltem előre, mi lesz, ha majd esetleg fel akarnak dobálni a levegőbe, de a végén már élveztem is. Ilyenben még nem volt részem… Természetesen tartunk majd egy hivatalos évzárót, vélhetően egy-két héten belül.