Botrányos végjáték után vendéggyőzelem

Botrányos végjáték után vendéggyőzelem
A Csíkszereda ebben a szezonban először látogatott a Jégcsarnokba. A végén csaknem botrányba fulladó mérkőzés lefújásakor a vendégek örülhettek.

Házigazdához méltóan kezdték a meccet a Jegesmedvék, ennek köszönhetően Miskolczi már a 2. percben nagy helyzetbe került, de lövését védte Kozuch. A 6. percben a Csíkszereda veszélyeztetett, de az üres kapu felé lőtt korongot az egyik hazai védő a gólvonalról kivágta. A 10. percben aztán talpra ugrott a Jégcsarnok közönsége. Saluga nagy küzdelem után tette keresztbe a pakkot a vendégkapu előtt, érkezett Dubek, aki közelről a hálóba emelt (1-0). A miskolciak elszalasztottak egy emberelőnyt, amiért a 17. percben jött a büntetés: Hurtaj közelről talált Budai kapujába (1-1). Két perccel a harmad vége előtt kettős előnybe került a Csíkszereda, lőttek is egy felsővasat, de végül a hazaiak kivédekezték a duplahátrányt.

Üres kapuba se ment

A második harmadból nem telt el fél perc amikor – vendégelőnynél – ide-oda passzolgattak a kék-fehérek Budai kapuja előtt, egyik védő sem tudta elütni a korongot, amit aztán Novak egy lépésről terelt a hálóba (1-2). A 12. percben a Miskolc került kettős előnyben, és ebben például sikerült fél méterről az üres vendégkapu fölé lőni a korongot. Hiába játszott fölényben a Miskolc, minden helyzetet kihagytak.
Csaknem botrány a jégen
A harmadik harmadban a hazaiak nagy lendülettel kezdtek, ám az 5. percben mégis a vendégek lőttek gólt. Egy lövés levágódott az egyik miskolci védő lábáról, Tranca ébredt a leggyorsabban, és közelről a tehetetlen Budai mellett lőtt a kapuba (1-3). Gyorsan jött a válasz: Saluga a Kozuchról kijövő korongot 2 méterről nagy erővel lőtte a hálóba (2-3). A 12. percben egyenlítettek a Jegesmedvék: alig 17 másodperc telt el az emberelőnyből, amikor Saluga óriási lövése a felső sarokba vágódott (3-3). Négy perccel a harmad és a meccs vége előtt emberelőnyből lőtt gólt a Csíkszereda: Molnár kékvonalas lövése talált utat Budai kapujába (3-4).
A mérkőzés vége csaknem botrányba fulladt, miután a vendégjátékosok provokációit sajnos rosszul kezelték a miskolciak, így több dulakodás is kialakult. A bírók pedig a provokációkat nem, csak a Jegesmedvék – sajnos rossz – reakcióit büntették. A rangadóhoz méltatlan színvonalú bíráskodás teljesen elrontotta a jól induló mérkőzést, hiszen a harmadik harmadra teljesen kicsúszott a kezükből a mérkőzés, és hibás ítéleteikkel döntően a Miskolcot sújtották.

Jegyzőkönyv

Miskolci Jegesmedvék – HSC Csíkszereda 3-4 (1-1, 0-1, 2-2)
Miskolci Jégcsarnok 1000 néző V: Kovács, Haszonits, Vas, Juhász

Gól: Dubek, Saluga(2), ill. Hurtaj, Novak, Tranca
Kiállítás: 88 perc illetve 10 perc
Miskolci Jegesmedvék: Budai K. – Gőz, Popovics, Budai, Nagy K., Szilágyi, Láda, Saluga, Ritó, Wéber, Dubek, Hegyi, Fodor, Atkinson, Czuba, Miskolczi, Orosz, Sijka, Nagy G., Szirányi, Bobcek, Gyenes (k). Edző: Tim Kehler.
HSC Csíkszereda: Kozuch – Molnár, Góga, Kósa, Mihály, Péter, Moldován, Molnár, Szőcs, Tranca, Novak, Papp, Hurtaj, Bálint, Bíró, Molnár, Becze, Ruczuj(k). Edző: Timo Lahtinen.
Tim Kehler: – Ha a harmadik harmadban egyenlő létszámban játszhattunk volna, megnyerjük a mérkőzést. Sajnos az érzelmek kerekedtek felül, fegyelmezetlenné váltunk, és a túl sok büntetés miatt kikaptunk.
Timo Lahtinen: – Nagyon rosszul kezdtük a mérkőzést, talán túlságosan tiszteltük a Miskolcot. Aztán lépésről lépésre javult a teljesítményünk, és végül nagy küzdelemben győztünk.

Címkék: , , ,


További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek