Botanikus kertek napja az Állatkertben

Kedden a növényeké lesz a főszerep a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Egész napos rendezvénnyel készül ugyanis az állatkert a Botanikus Kertek Napjára. Tizennyolc magyarországi botanikus gyűjtemény mutatnak be, és átadják az intézmény új Kaktuszkertjét is.

Egész napos rendezvénnyel várják kedden a növényvilág iránt érdeklődőket a fővárosi állatkertben, a Botanikus Kertek Napja alkalmából. Az Állatkert tizennyolc különböző pontján egy-egy sátorban mutatkoznak be az ország legnevesebb botanikai gyűjteményei – tájékoztatott vasárnapi közleményében a Fővárosi Állat- és Növénykert.

A bemutatkozó botanikus kertek és arborétumok között lesz a Kecskeméti Arborétum, a nyíregyházi Tuzson János Botanikus Kert, Soroksári Botanikus Kert, a Püspökladányi Arborétum, a Budai Arborétum, a Vácrátóti Botanikus Kert, az Alcsúti Arborétum, a Szegedi Füvészkert, a Pécsi Botanikus Kert, a budapesti Füvészkert, a Tiszakürti Arborétum és a Szarvasi Arborétum is. Külön standja lesz Budapest védett területeinek, illetve a Magyar Arborétumok és Botanikus Kertek Országos Szövetségének.

A programok 10 órakor kezdődnek és 16 óráig tartanak. A Botanikus Kertek Napja egyik fontos eseményeként 11 órakor nyitják meg az állatkert új Kaktuszkertjét, amely a Pálmaház szomszédságában kap helyet.