Boszorkányos komédia

Boszorkányos komédia
Alex, Jane és Sukie három unatkozó kisvárosi szépség, akik egyformán vágynak egy igazi pasira.  Szereplők. A darab szereposztása [.doc – 30KB]

Meg is kapják, méghozzá maga az Ördög személyében: ártatlan módon elővarázsolnak egy titokzatos férfit, aki kiragadja őket a posványból és az összes vágyukat képes kielégíteni.

Daryl Van Horne átkozottul gazdag, vad tekintetű, és mindhármójukban meglátja azt az izgalmas, boszorkányos asszonyt, akivé az álmos kis Eastwickben sohasem lehettek volna. Napokon belül mindhárom nő felfedezi, hogy földön túli erő lakozik benne. Aztán valóban elszabadul a pokol…

John Updike könyvéből a Mad Max rendezője, George Miller készített filmet 1987-ben Cher, Michelle Pfeiffer, Susan Sarandon és Jack Nicholson főszereplésével. Az Eastwicki boszorkányok prózai színpadon Nyíregyházán látható először Tasnádi Csaba rendezésében.

Mind a regényt, mind a film forgatókönyvét alapul vettem, de csak a főbb motívumokra koncentráltam – meséli a rendező fivére,Tasnádi István dramaturg. – Komoly sűrítésekre, változtatásokra volt szükség, hogy egyetlen díszletben, hat szereplővel, hat jelenetben adjuk elő a történetet. Lényegében kamaradráma lett, noha a nyersanyag sokat megenged, pár éve például Broadway-musical is született belőle. Az Eastwicki boszorkányok az én olvasatomban a kísértésről szól. A színészeknek biztosan nem lesz könnyű dolguk a film után, de kell ennél nagyobb szakmai kihívás?

A darab bemutatója szombaton este hét órától lesz a Krúdy Kamarában.

– Zajácz D. Zoltán –