Helyi közélet

2015.06.02. 14:08

Bükkszentkeresztre költözött az új fánkrekord

Bükkszentkereszt - Több mint tízezer fánk fogyott el a májusi rendezvényen.

Bükkszentkereszt - Több mint tízezer fánk fogyott el a májusi rendezvényen.

Egyszerre egy ember két fánkot kaphatott, azt viszont ingyen a hét végi bükkszentkereszti Fánkfaló Napon. Azért annyira nagyon nem kellett senkinek magába tömni a süteményt, mert amíg újra sorba állt, addig szépen, komótosan, az ízeket a legapróbb részletekig kiélvezve lehetett az emésztőrendszerbe küldeni a fánkpárokat. Aki tehát úgy érezte, fánkon kívül mást nem is akar enni a rendezvényen, az nem járt pórul, mert összesen 11 450 darab fánkot készítettek az alapverzióból, de végül a 77 különféle ízesítésű fánkot is kiosztották, így a végeredmény 12 500 darab sütemény lett, amely mind táplálékként végezte, mi másért is készült volna.

Hó helyett

A látogatók többsége még csak nem is sejtette, azért sültek a fánkok, mert idén nem volt elég hó.

– Télen már láttuk, hogy ez alkalommal sem tudjuk megrendezni a lovas szánok versenyét, ezért egy turistacsalogató program kiesni látszott és ezt nem akartuk – mondja Jámbor Flórián, Bükkszentkereszt polgármestere. Ekkor találtuk ki a Fánkfaló Napot, de itt most én is inkább szemlélődő vagyok, mert a szervezés oroszlánrészét, a támogatók felkutatását a bükkszentkereszti gyökerekkel rendelkező Lükő Péter barátom vállalta, akinek csak köszönettel tartozunk mindannyian. Továbbra is megtartjuk a hagyományos rendezvényeink között a Kemencés Napokat, a Gombafesztivált és a Gyógynövényfesztivált, de lehet, hogy ebből is hagyományt teremtünk.

Magyar rekord

Bükkszentkereszt önkormányzata – bármennyire is vonzó célpontja a turistáknak – nem dúskál az anyagi javakban, ezért nem is gondolkodtak Guinness-rekordban.

– Teljesen megfelel nekünk a magyar rekord is – mosolyog Jámbor Flórián. – Igaz, annak a hitelesítése sincs ingyen, de olcsóbb. Az eddigi ötezres darabszámot és harmincvalahány ízkínálatot is sikerült átadni a múltnak, de nem ez a fontos. Ha majd a végelszámolást megejtjük, akkor alighanem vagy megközelíti, de inkább meg is haladja az egymillió forintot az az összeg, amit az önkormányzat rakott ebbe a rendezvénybe, de elnézve a tömeget, alighanem néhányukat viszontlátjuk majd a településen, és akkor idegenforgalmi adó formájában szépen lassan visszacsorog ez az összeg a számlánkra. Számunkra elengedhetetlen, hogy egyre több olyan programot tudjunk kínálni, amitől az ország más részein élők úgy érzik, el kell látogatniuk Bükkszentkeresztre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában