Bostoni lövöldözés – 4 halott, köztük egy kisgyerek

Négyen – köztük egy kisgyerek – meghaltak egy keddi lövöldözésben Bostonban, az Egyesült Államokban – közölte a helyi rendőrség. Egy ötödik embert súlyos sérülésekkel vittek kórházba.

Boston Mattapan nevű részén helyi idő szerint hajnali egy óra után riasztották a rendőröket egy házhoz. Két férfit és egy nőt találtak holtan az utcán, egy 2-3 év körüli kisfiút és egy 30-as éveiben lévő férfit pedig kórházba vittek. A gyerek nem sokkal később meghalt, és az orvosok szerint a férfi sem éli túl a lövöldözést.

A rendőrök egyelőre nem találják a gyilkost, és azt sem sejtik, hogy mi lehet a bűncselekmény indítéka. Annyit közöltek, hogy az áldozatok valószínűleg ismerhették az ámokfutót.

Bostonban egyébként idén már ötven gyilkosság történt, tízzel több, mint tavaly. A legutóbbi, több áldozatot követelő lövöldözés 2005. decemberében volt, akkor egy pincében négy fiatalembert – köztük egy rapcsapat három tagját – lőtték le. Az öt éve történt bűncselekmény tettesei azóta már börtönbüntetésüket töltik.
– Független Hírügynökség  –