Börtönlátogatások Miskolcon és Szirmabesenyőn

Kazincbarcika – A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság „A te jövőd, a te választásod! Élj SZER-telenül!” elnevezésű drogprevenciós programsorozat részeként középiskolai diákok büntetés-végrehajtási intézetek mindennapjaiba nyerhettek betekintést.

A megelőzést előtérbe helyező programsorozat egyik elemeként 2015 márciusában három, majd májusban további négy alkalommal kazincbarcikai és sajószentpéteri középiskolák diákjai úgynevezett börtönlátogatásokon vehettek részt Miskolcon, a B-A-Z. Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben, illetve Szirmabesenyőn, a Fiatalkorúak Regionális Büntetés-végrehajtási Intézetében.

A mintegy 200 tanuló megismerkedhetett fogvatartottak és a fegyőrök mindennapjaival, a börtönök szigorú szabályaival, valamint megtapasztalhatták, hogy milyen lehet – ha időlegesen is – a falak közt, szabadságtól megfosztottan létezni.

A rendőrség felé érkezett jelzések alapján a börtönlátogatásokra nagy igény mutatkozik az oktatási, valamint az egyéb szociális intézmények részéről, így a Kazincbarcikai Rendőrkapitányság a közeljövőben is szervez hasonló, preventív célokat szolgáló programokat.

 
– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter


hirdet�s