Börtönbe akar vonulni, hogy leszokjon a dohányzásról

Börtönbe akar vonulni egy iowai (USA) nő, mert abban bízik, hogy annyi sikertelen kísérlet után a fegyház szigora végre le tudná szoktatni a dohányzásról. A rendőrség szóvivője együtt érez a nővel, de azt mondja, a börtön nem erre való.

A harmincas éveiben járó Jodi Perkins huszonhárom éve dohányzik, de már nagyon szeretne leszokni róla. Sok mindent megpróbált: járt orvosnál, használt nikotintapaszt és rágógumit is, de egyik sem vált be. Most szeretne bevonulni pár napra a megyei börtönbe, hogy az ottani szigor segítsen neki legyőzni káros szenvedélyét. Felhívta a fegyház igazgatóját és azt mondta: fizetni is hajlandó lenne érte, hogy akár csak néhány napot is eltölthessen ott.

A megyei rendőrség szóvivője, aki korábban maga is dohányzott azt mondta, hogy megérti a nőt és szívesen segítene neki, de a börtön nem erre szolgál – hivatalos végzés nélkül senkit sem helyezhetnek el a fegyházban. Shultz hozzátette: még sosem fordult hozzájuk senki azzal a kéréssel, hogy engedjék bevonulni a börtönbe.