„Sok a homályos pont…”

A borsodnádasdi lány meggyilkolásával vádolt B. Roland a Miskolci Járásbíróságon
A borsodnádasdi lány meggyilkolásával vádolt B. Roland a Miskolci Járásbíróságon - © Fotó: Vajda János
Miskolc, Borsodnádasd – Ahogyan az várható volt, a Miskolci Járásbíróság előzetes letartóztatásba helyezte a 20 éves B. Rolandot, akit azzal gyanúsítanak, hogy szombaton este Borsodnádasdon megölte a 17 éves lányt, K. Csengét.

Tisztázatlan körülmények

Mint írtuk, a fiatal lány eltűnését vasárnap jelentette be a rendőrségen édesanyja, mert nem ment haza a megbeszélt időre. A rendőrség, a polgárőség és a tűzoltóság indult a keresésére…

A fiatal lány holttestét vasárnap este találták meg a borsodnádasdi templom közelében, egy vízzel teli vízelvezető aknában. A nyomozás hétfőre odáig jutott, hogy letartóztatták B. Rolandot, akit emberöléssel gyanúsítottak meg. Eddig az derült ki, hogy szombaton – saját bevallása szerint – jelentős mennyiségű alkoholt és „herbás” cigarettát is fogyasztott a fiú. A gyanúsítás szerint K. Csengével aznap este találkozott. A lányt, aki valamilyen okból feltehetően öntudatlan állapotba került – ezidáig kétséget kizáróan nem tisztázott körülmények között –, lemeztelenítette, majd a vízelvezető csatorna összekötő árok vasfedelét felemelve bedobta. A lány halálát – szakértői megállapítás szerint – vízbe fulladás okozta.

Várják a szakértői véleményt

B. Roland megbilincselve, rendőrök és ügyvédje kíséretében érkezett a tárgyalóterembe. Az előzetes letartóztatásról szóló tárgyalás minden esetben zárt. Ügyvédjétől, dr. Boschánszky Ivántól azt tudtuk meg, hogy a mostani tárgyaláson nem nyilatkozott a bíróság előtt védence, de a rendőrségen tett vallomást.

Fotó: Vajda János Fotó: Vajda János ©

Mint a védő elmondta, nagyon homályosnak tartja az ügyet. „Lesz dolga bőven a nyomozóhatóságnak, és a szakértői vizsgálatok is nagyon fontosak, hogy kiderüljön, mi is történt pontosan azon a napon, ki mit is csinált, és mit nem…”

Emberöléssel vádolják

Megtudtuk az ügyvédtől azt is, hogy a fiút az emberölés alapesetével vádolják, szexuális bűncselekményről nincsen szó a gyanúsításban.

Fotó: Vajda János Fotó: Vajda János ©

„Úgy gondolom, hogy jelenleg a nyomozás még olyan szakaszban van, aminek az eredménye még döntően befolyásolhatja a végleges tényállást.”

A gyanúsított fiúról dr. Boschánszky Iván annyit mondott, hogy „nagyon megviselte az eset…”.

Szaniszló Bálint


Az előzetes indoklása…

A Miskolci Járásbíróság azért helyezte előzetes letartóztatásba a fiatalembert, mert emberöléssel gyanúsítják, és annak büntetési tétele 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés. Erre tekintettel reális a veszélye a szökésnek, illetve az elrejtőzésnek. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével, tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével vagy elrejtésével meghiúsítaná, megnehezítené vagy veszélyeztetné a bizonyítást, különös figyelemmel arra, hogy a nyomozás kezdeti szakban van.

 A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .

Borsodnádasd.
BOON.HU


hirdetés