Molnár Péter lett Borsod montis bajnoka

Lendületben a résztvevők
Lendületben a résztvevők - © Fotó: ME
Ózd – A hegyikerékpáros sorozat zárófutamát a borsodnádasdi Baranyi Dávid Áron nyerte meg.

Remek hangulatú versennyel zárult az egyre népszerűbb Borsod Mountain Bike Bajnoka elnevezésű hegyikerékpáros viadal. A négy hétvégéből álló sorozat záró felvonását Ózdon bonyolították le, ahol a különböző korcsoportokban pontosan százan álltak rajthoz.

Fotó: ÉM Fotó: ÉM ©

A felnőtt és a master kategória képviselői egy új vonalvezetésű, 3.4 kilométeres, 70 méter szintemelkedéssel tarkított pályán mérték össze az erejüket. A legnagyobb érdeklődéssel várt számban borsodnádasdi győzelem született, hiszen Baranyi Dávid Áron, egy órán belüli időeredménnyel, elsőként teljesítette a hatkörös, 20 kilométeres távot.

Tökéletesen alakult

– Nem akartam eltekerni magam, az első körben mentem az élmezőnyben, aztán egyszer csak a többiek elé kerültem. Elléptem, és ezt az egy-két perces előnyt végig megtartottam. Szeretem a sarat, úgyhogy nagyon élveztem a versenyt. Remek volt az idő, a rendezés, minden tökéletesen alakult ezen a délutánon – értékelt a győztes Baranyi Dávid Áron.

A Borsod MTB zárófutama után az összetett verseny legjobbjait is díjazták. A négy hétvége alapján a Miskolc-görömbölyi Molnár Péter lett a bajnok 305 ponttal, megelőzve a 275 pontos ózdi Frölich Tamást, valamint a 226 egységgel zárt kazincbarcikai Hacsi Ákost.

– ÉM-ME –Borsodnádasd.
BOON.HU


hirdetés