Borsodi “vasemberek”

Szombaton Nagyatádon rendezik meg a sorrendben tizenötödik hosszútávú triatlon országos bajnokságot.

Az augusztus közepén, Nőtincsen megrendezett tereptriatlon országos bajnokságon begyűjtött bronzérem után, augusztus 27-én, szombaton, a hosszútávú (ironman) triatlon magyar bajnokságon próbál szerencsét a miskolci Németh Csaba, a TVK-Mali TK kiválósága. A 230 egyéni indulót számláló mezőny a gyékényesi tóban teljesíti a 3.8 km úszást, majd jöhet a 180 km kerékpározás és befejezésként egy maraton (42, 195 km) lefutása.

A futás dönthet

Az ironman táv nagyon összetett erőpróba, ezért először is szeretnék célbaérni – latolgatta esélyeit visszafogottan a két gyermekes miskolci családapa.

Hatos a rajtszámom, amennyiben az első hat között végzek, elégedett leszek, ha pedig az idei öt bronzérmem mellé hétvégén megszerzem a hatodikat, akkor nagyon örülök majd. A vélhetően neoprénes úszás kedvez a hozzám hasonló gyengébb úszóknak. Bízom benne, hogy a kerékpáros szám idén először végre jól sikerül. Én már a rajt után alig várom majd a futás kezdetét, mert a munka melletti hiányosabb felkészülésből adódóan jelenleg ez az én igazi ,,közegem”. Véleményem szerint 20 kilométertől kezdődhet az igazi verseny, innentől kezdve dőlhet el a helyezések sorsa. A címvédő Lehmann Tibor (TVK-Mali TK) nem lesz ott a rajtnál, így Polonyi Balázs (Team Miskolc), Fazekas Attila (UTE) és Major József (Széchenyi FSE) pályázhat legjobb eséllyel a bajnoki címre.

Duplázó Vízművek

A mintegy nyolcvan váltó között ott lesz a Miskolci Vízművek SC két triója is. A korábban dobogós ,,Ross Mould” hármasát Soltész Roland, Simkó Zsolt és a nemrégiben targikus körülmények között elhunyt Homonnai László helyére beálló, néhány évvel ezelőtt egyéni ironman ob-aranyat is kiérdemlő ,,nagy öreg”, Varga József alkotja. A ,,HI TECH” hármas fogatában Szathmári Gábor, Halona István és Halona Gergely kap helyet.

SZISSporthírek