Borsodi motorossal erősített a MEAFC

Endrész októbertől fehér mezben folytatja Miskolcon.
Endrész októbertől fehér mezben folytatja Miskolcon. - © Fotó: MEAFC
Miskolc – Endrész Tamás, a megyei kosárlabda élet egyik emblematikus játékosa a Miskolc idei első igazolása. A palánk alatti dinamizmusáról ismert erőcsatár négy nyíregyházi és összesen tizenöt szerencsi szezont követően csatlakozott az újfent B csoportos bajnokságra készülő egyetemi gárdához.

– Ránézésre nem nagyon lehetett izomlázad az első edzések után?

Endrész Tamás: A szerencsi csapattal már korábban elkezdtük az alapozást, ráadásul a nyáron mindennapos konditermi edzésekkel is készültem az új szezonra, így az erőnléti részt tekintve napra kész vagyok.

Aztán egyszer csak megcsörrent a telefonod?

Endrész Tamás:Igen. Még június végén keresett meg telefonon Fazekas Csaba szakosztályvezető és felvetette a lehetőséget, hogy amennyiben a MEAFC NB I/B-ben szerepel a következő idényben, úgy számítanának a játékomra. Volt időm tehát gondolkodni, mielőtt döntést hoztam. A szövetségi határozatot követően újra keresett, én pedig jeleztem, szívesen csatlakoznék a csapathoz.

Nem lehetett könnyű döntés.

Endrész Tamás: Nagyon nehéz döntés volt. Nehéz, mert a főiskolai éveket leszámítva mindig is Szerencsen játszottam, ahol a társak nem csak csapattársaim, de barátaim is. Ez egy olyan környezet, amiből az ember nehezen mozdul ki. Mivel az új csapatom rutinosabb tagjait régóta ismerem, így nem okozhat gondot a beilleszkedés. A klubvezetés részéről pedig minden támogatást megkapok ahhoz, hogy zökkenőmentesen menjen a munka.

– A palánk alatti dinamizmusod elkél majd a B csoportban is.

Endrész Tamás: A nevelőegyesületemnél évről évre eredményesen szerepeltünk, rendszerint az NB II-es tabella első felében végeztünk. A 2011/2012-es szezonban pedig az NBI/B-s bajnokságba is belekóstoltunk. Ezekben a szezonokban alapemberként rengeteg hasznos tapasztalatot gyűjtöttem, amit most szeretnék élesben kamatoztatni.

– Fűt a bizonyítási vágy?

Endrész Tamás: Lelkesen és várakozással telve állok a bajnokság elé, hiszen most kiderül, hogy ezen a szinten mire vagyok képes, mire elég az eddig megszerzett rutin. Természetesen mindent megteszek majd azért, hogy a csapatnak és a saját elvárásaimnak is megfeleljek.

– Akkor a hazai meccseken külön szurkolótáborra is számíthatunk?

Endrész Tamás: Remélem igen. Szerencsen a Bocskai Katolikus Gimnáziumban dolgozom földrajz-testnevelés szakos tanárként, mellette a helyi serdülőket trenírozom. A diákjaim egy része rendszeresen kijárt otthon a meccseimre, remélem időnként majd Miskolcra is benéznek.

– Milyen játékerejű lesz a jövő évi MEAFC?

Endrész Tamás: A társaim játéktudása, az egyéni képességek, a két hét alatt látott, közös munkához való hozzáállás mindenképpen azt támasztja alá, hogy tisztességgel helyt fogunk állni az idei mezőnyben is. Azt mondanom sem kell, hogy mi, játékosok – velem az élen – mindent meg fogunk tenni ennek a célnak az eléréséért!

Drahos Gábor, MEAFC –