Borsodi „Láthatósági kampány”

Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a láthatóság fontosságát hangsúlyozó kampányt indít útjára.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya és a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Balesetmegelőzési Bizottság – az előző évekhez hasonlóan – 2015. november 09-14. között „Láthatósági kampányt”szervez, ahol középpontba kívánja állítani a láthatóság fontosságát. A cél azon közlekedési balesetek megelőzése, amelyek során hiányos felszereltségű, kivilágítatlan, sok esetben még fényvisszaverő eszközzel sem rendelkező kerékpárosok, illetve gyalogosok válhatnak áldozattá.

Az őszi évszakváltozás jelentős negatív hatással bír a mindennapi közlekedésre, és a tapasztalatok szerint a romló időjárási, és látási viszonyok miatt jelentősen emelkedik a gyalogos és kerékpáros elütések száma. Akár gyalogosról, akár kerékpárosról van szó, nagyon fontos, hogy ők rossz látási körülmények között is jól láthatóak legyenek a közúti közlekedés során. Egy fényvisszaverő eszközzel ellátott gyalogos vagy kivilágított kerékpáros éjszaka (szürkületkor) már 130-150 méter távolságból is észlelhető, és ez jelentősen csökkenti a baleseti kockázatokat, illetve ezen eszközöknek köszönhetően meg is előzhetőek ezek a balesetek!

A kampány helyszínei – az átlagostól magasabb kerékpáros közlekedés és a 2015-ös év eddig eltelt időszakában történt kerékpáros balesetek száma alapján – Edelény, Mezőkövesd, Ózd és Tiszaújváros városa, illetve illetékességi területeik. A kampány során az ellenőrzésekkor a rendőrök fényvisszaverő eszközöket, illetve kerékpár lámpákat adnak majd át a kerékpárosoknak és a gyalogosoknak.

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –
hirdetés


hirdet�s