Borsodi Fonó jegyjáték

Akt.:
Borsodi Fonó 2012
Borsodi Fonó 2012
Idén három naposra bővül a Borsodi Fonó folkfesztivál, így már június 1-jén, a pénteki nyitó napon is igen gazdag programkínálattal várja a közönséget a Diósgyőri vár.

Borsodi Fonó
2012. június 1-2-3, Diósgyőri vár
Quimby, Csík zenekar, Lovasi András, Ferenczi György, Muzsikás, Ghymes, Kaláka, Kerekes Band, Balkan Fanatik, Söndörgő, Sebő-együttes, Palya Bea, Szalóki Ági, Maszkura és a Tücsökraj

Szombaton este a világzenei nagyszínpadon játszik többek között a nyári fesztiválok egyik legnépszerűbb zenekara, a Quimby, így ezúttal nem csak a Csík zenekar interpretálásában, hanem eredeti hangszereléssel is hallhatjuk a “Most múlik pontosan”-t. Zenél az ex-Barbaro frontember, Jorgosz Tzortzoglou vezetésével a Balkan Fanatik. A felső várszínpad a Kerekes Band és a Muzsikás koncertjének ad helyet, Hamar Dánielék vendége Petrás Mária, a moldvai csángó keramikusművész, énekes lesz. Június 3-án, vasárnap a fesztiválzáró Ghymes koncert előtt láthatjuk még Palya Bea új műsorát, amely az “ezeregy szefárd éjszaka” rejtelmeibe vezet el bennünket. Megcsodálhatjuk a Szinvavölgyi Néptáncműhely gáláját és a felső várban önfeledten szórakozhatunk a Kaláka együttes koncertjén is.

Szombaton délután két órától este 6 óráig a Manó-Fonó programjai várják a kisgyermekes családokat, ahol népi játszótér, kosaras körhinta, gólyalábas parasztkomédia, bábjáték, kézműves játszóház és gyermek táncház kínál felhőtlen szórakozást. A Manó-Fonó programjai fesztiválbelépővel és Diósgyőri vár napijeggyel egyaránt látogathatók. Idén is sok szeretettel vár minden folkrajongót a Diósgyőri vár!

Jegyelővétel:
Miskolc – MKK Ady Endre Művelődési Ház, Művészetek Háza, Fehér Fotó, Diósgyőri Vár
Kazincbarcika – Egressy Béni Művelődési Központ
Sárospatak – Művelődés Háza
Tiszaújváros – Derkovits Kulturális Központ
Mezőkövesd – Népi Művészetek Háza

Bővebb információ a napi programról, színpadokról, kézműves vásárról, jegyekről, megközelíthetőségről és a környékbeli látnivalókról a Borsodi Fonó hivatalos honlapján: www.borsodifono.com


Játékunk nyertesei:
Szunyogh Katalin – szunyogh.kati@…
Kocsis Norbert – kocsis.norbert@…
László András – landras@…
Cserhalmi Ede – ede_bacsi@…
Sipeki Lilla – sajtkukacocska@…