Borsodi cégek készülnek a román piacra

Kiállítóhely biztosításával és üzletember-találkozó megszervezésével segíti a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vállalkozások romániai piacra való betörését a megyei kereskedelmi és iparkamara az április 26-29. között, Sepsiszentgyörgyön rendezendő Szentgyörgy Expón, tájékoztatta a Független Hírügynökséget Szécsi Ilona, programkoordinátor.

A kamaránál abban bíznak, hogy mivel Romániában kedvező a hazai cégek fogadtatása és nincsenek nyelvi akadályok, lehetőség lesz hosszabb távú üzleti kapcsolatok kialakítására. Az is előny, hogy Románia uniós csatlakozása óta a tőke és az áru szabadon mozoghat a két ország között, ezért könnyebb a közös üzlet szervezése, mondta Szécsi Ilona.

Székelyföldön elsősorban a fafeldolgozás, a faipar, valamint az építőipar területén dolgoznak a vállalkozások, a hazai cégek tevékenységei ezekhez kapcsolódhatnak, de Székelyföld kiemelt gazdasági rendezvényén ezeken túl a könnyűipar, ruházat, mezőgazdaság, élelmiszeripar, mezőgépipar, valamint a gépipar területén működő cégeket várják.Sporthírek