Borsodban két ittas férfi is balesetet okozott

Borsodban két ittas férfi is balesetet okozott
© Forrás: police.hu
Miskolc – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén 2017. szeptember 2-án négy személyi sérüléssel járó közúti közlekedési baleset történt.

Hernádkak és Miskolc között közlekedett 2017. szeptember 2-án 0 óra 15 perckor egy 34 éves aszalói férfi személygépkocsijával. A sofőr ittasan vezetett és haladása során nekiütközött az előtte szabályosan közlekedő autó hátuljának. A baleset során az ittas sofőrt –aki a biztonsági övet sem használta- könnyű fejsérüléssel szállították kórházba.

Forrás: police.hu Forrás: police.hu ©

Sárospatak belterületén parkolt le 2017. szeptember 2-án 9 óra 15 perckor egy 47 éves helyi nő gépkocsijával az út mentén. A sofőr gépjárműve ajtaját figyelmetlenül nyitotta ki, amelynek egy elektromos kerékpárral közlekedő 58 éves hölgy nekiütközött és elesett. A kerékpárost súlyos könyöksérüléssel szállították a mentőszolgálat munkatársai kórházba.

Múcsony külterületén közlekedett 2017. szeptember 2-án 11 óra 30 perckor egy 42 éves izsófalvai férfi gépjárműjével. A sofőr figyelmetlenségéből adódóan elkezdett autójával áthaladni a szemközti forgalmi sávba, majd több hibás manővert követően egy szemből szabályosan érkező személygépjárművel érintőlegesen összeütközött. A baleset következtében egy személyt könnyű sérüléssel szállítottak a mentőszolgálat munkatársai kórházba.

Miskolcon, a Szarka-hegyen közlekedett 2017. szeptember 2-án 13 óra 20 perckor egy 67 éves helyi férfi autójával. A sofőr ittasságából adódóan nem megfelelően választotta meg járműve sebességét és egy út menti ingatlan kerítésoszlopának ütközött. A baleset következtében a sofőrnek könnyű sérülései keletkeztek.

Forrás: police.hu Forrás: police.hu ©

Az ittas sofőrökkel szemben a Miskolci Rendőrkapitányság büntetőeljárást kezdeményezett.

A fenti eseteken túlmenően anyagi kárral járó közúti közlekedési baleset hét esetben jutott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tudomására.

A rendőrség felhívja a közlekedők figyelmét a passzív biztonsági eszközök kötelező használatára, továbbá arra hogy aki ittasan, vagy más bódító hatású szer hatása alatt vezet elfogadhatatlan kockázatot vállal és mások életét is veszélyezteti.

Valamint kérjük a gépjárművezetőket, hogy autójukkal történt parkolást követően kellő körültekintéssel nyissák ki gépjárművük ajtaját a balesetek elkerülése érdekében.

Vigyázzunk egymásra, hiszen mindenkit épségben hazavárnak!

– Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság –