Borsod megyei programajánló

Akt.:
Bereményi Géza író. Ő is fellép az egykori alkotótársra, Cseh Tamásra emlékező műsorban december 26-án este 7-kor, a Miskolci Nemzeti Színházban. Másik Jánossal közös programjuk címe: Keresztben jégeső
Bereményi Géza író. Ő is fellép az egykori alkotótársra, Cseh Tamásra emlékező műsorban december 26-án este 7-kor, a Miskolci Nemzeti Színházban. Másik Jánossal közös programjuk címe: Keresztben jégeső - © Fotó: ÉKN
Miskolc – Programajánló napról napra.

December 9., vasárnap

15:30 – Miskolc, a Centrum áruház előtt. Közös hanukai gyertyagyújtás. Közreműködik a Sabbathsong Klezmer Band.

16:00 – Szent István tér., Miskolc. A megyeszékhely óriási adventi koszorúján a második gyertyát meggyújtja: dr. Alakszai Zoltán, Miskolc jegyzője. Közreműködik a Fáy András Görögkatolikus Közgazdasági Szakgimnázium és a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium.


December 10., hétfő

19:00 – Miskolc, Művészetek Háza Hangversenyterem. Gálahangverseny Erkel Ferenc műveiből a zeneszerző halálának 125. évfordulóján. A Miskolci Szimfonikus Zenekar és a Bartók Plusz Operafesztivál közös rendezvénye. Fellép a Miskolci Szimfonikus Zenekar. Ének: Rálik Szilvia, László Boldizsár, Kelemen Zoltán. Vezényel: Medveczky Ádám.


December 11., kedd

16:30 – Sárospatak, könyvtár. Karácsonyi Kreatív Varázs­sziget.


December 12., szerda

17:00 – Lévay József Gimnázium, Miskolc. Utazók klubja: Csodálatos Hegyalja. Simon Sándor előadásában, a Jedlik TIT szervezésében.


December 13., csütörtök

19:00 Luca-napi folkpince-program, Grund Pinceszínház.
December 13-án, csütörtökön este 7-től a miskolci Csizmadia közben lévő helyiségben a Lajtorjás zenekar húzza a talpalávalót. A néphit szerint, aki ezen a napon fon, sző, varr, kenyeret süt vagy meszel, azt Luca megbünteti. Ezért az asszonyok igyekeztek betartani a szigorú munkatilalmat – emlékeztetnek a szervezők, akik elárulták: a Folkpincében táncolni kell, táncot tanulni, lesz itt eszem-iszom, dínomdánom. Még a boszorkányokat is megkeresik.


December 14., péntek

20:00 – Helynekem, Miskolc, Széchenyi út 30. Slam Poetry Miskolc vol. 39 – Vendég: a Beatwándor, audiovizuális költészeti formáció Erdélyből, Kolozsvárról. André Ferenc költő, slammer, Benji Horvath költő, slammer és VJ Lamaskier „On The Wall” audiovizuális költészeti performansza: versek, zajok, gitár-riffek, daltöredékek, kutyák és macskák.


December 15., szombat

14:00 – Tokaj, Kossuth tér. Adventi forgatag.


December 16., vasárnap

10:30 – Csodamalom Bábszínház, Miskolc, Kossuth utca 11. Jer, pajtás Betlehembe. Bábelőadás.

15:00 – Sárospatak, Bazilika. Adventi kórushangverseny. A műsorban fellépő kórusok változatos programmal, a magyar és más népek adventi, karácsonyi énekeinek feldolgozásaival várják az érdeklődő közönséget.


December 18., kedd

18:00 – Selyemréti templom, Miskolc. Karácsonyi koncert. a Miskolci Szimfonikus Zenekar hangversenye. Vezényel: Horváth József. Közreműködik: Bódi Zsófia, ének.


December 20., csütörtök

19:30 – Miskolci Nemzeti Színház, Játékszín. Kortársdráma-felolvasóest: Péterfy-Novák Éva: Egyasszony. Előadja: Máhr Ági


December 21., péntek

17:00– Miskolci Galéria Feledy-háza, Miskolc, Deák tér 3. A Múzsák Kertjében felavatják a miskolci fotóművészekről megemlékező emléktáblát.

20:00 – Helynekem, Miskolc, Széchenyi út 30. Hiperkarma – lemezbemutató warmup.


December 26., szerda

19:00 – Miskolci Nemzeti Színház, Nagyszínház. Keresztben jégeső – Bereményi Géza és Másik János estje. Cseh Tamás dalai azt a világot idézik, ahol félszavakból is értjük egymást, lehunyt szemmel élvezzük az életet, és kinevetjük a halált.


December 30., vasárnap

19:00 – Helynekem, Miskolc, Széchenyi út 30. Bohemian Betyars / Csaknekedkislány koncert.


A Miskolcról indult, nemzetközi ismertséget szerzett Bohemian Betyarsz is fellép Miskolcon, a Helynekemben, december 30-án este. A képen. Szűcs Levente Fotó: Matey István


Január 9., szerda

19:00 – Művészetek Háza, Miskolc. „Csönded vagyok”. Cseh Tamás emlékest. Közreműködik: Für Anikó, Hrutka Róbert, Kálloy Molnár Péter, Nagy-Kálózy Eszter, Nagy Dániel Viktor, Rudolf Péter, Szegezdi Róbert, Udvaros Dorottya.


Január 22., kedd

17:00 – Miskolci Galéria. Miklós Gábor grafikusművész, a 2018-as Mazsaroff-díjas #SZELFI Etűdök portréra című kiállításának megnyitója. A Mazsaroff Miklós-díjat, a festőművész özvegye dr. Nikolaeva Mária alapította 2008-ban. A díjat Miskolc városához kötődő fiatal képzőművész kaphatja.


A Miskolci Nemzeti Színház műsora­­­­, december

Nagyszínház

8. szombat

11.00: Kakaókoncert a nézőtéri társalgóban, a Miskolci Nemzeti Színház zenekarának műsora
15.00: Hello, Dolly!, Déryné (Alap, Arany, Ezüst) bérlet

11. kedd

18.00: Három nővér, Fráter ifj. bérlet

12. szerda

17.00: Édes Anna, Latabár ifj. bérlet

13. csütörtök

18.00: Édes Anna Herman ifj. bérlet

14. péntek

19.00: Hello, Dolly!, Földes ifj. bérlet

Kamaraszínház

15. szombat

14.00: Félőlény, Babszem bérlet
19.00: Álom, luxuskivitelben, Katona (Arany, Ezüst) bérlet

18. kedd

19.00: Jóembert keresünk, Bérletszünet

19. szerda

19.00: Jóembert keresünk, Lehár (Arany) bérlet

20. csütörtök

14.00: Félőlény, Bérletszünet
19.00: Édes Anna, Madách (Arany, Ezüst) bérlet

21. péntek

14.00: Félőlény, Bérletszünet
19.00: Édes Anna, Vörösmarty (Arany, Ezüst) bérlet

Játékszín

8. szombat

19.30: Julie kisasszony

11. kedd:

19.30: Lear halála

12. szerda

17.00: Egy óra versek közt, Művészeink társaságában

13. csütörtök

17.00 és 19.00: Így szerettek ők, Móricz Zsigmond – felolvasó színház Nyáry Krisztián kötete alapján

14. péntek

19.00: Eklektikon 2048

ÉM


Láng Annamária és Harsányi Attila
Miskolc - Bemutató lesz péntek este a Miskolci Nemzeti Színházban: a Kamaraszínházban viszik színre este 7-kor Bertolt Brecht–Paul Dessau zenés példázatát Jóembert keresünk címmel. Az előadást Béres Attila rendezte. Képzeljünk el egy társadalmat, ahol az embereket annyira leköti saját problémájuk...

Adománygyűjtő nagykövetek kampányolnak a színjátszó fiataloknak Miskolcon
Miskolc - Adománygyűjtő nagykövetek kampányolnak, hogy befejezhessék a felújítást. Az idén tízéves Montázs Drámapedagógiai és Közművelődési Egyesület adománygyűjtő nagykövetei a közösségi médiában kampányolnak a jó ügyért. A Montázs immáron egy évtizede működik ebben a formájában. De mi is a M...