Hajdú-Bihar

2011.07.04. 19:17

Budapestről is jöttek a csegei halászléért

Tiszacsege - Az áprilisban csődbe ment város lakói kicsit kikapcsolódhattak a negatív események után.

Tiszacsege - Az áprilisban csődbe ment város lakói kicsit kikapcsolódhattak a negatív események után.

Két üstben összesen háromezer adag hagyományos, illetve és korhely halászlét fogyott el szombaton  a negyedik alkalommal megrendezett Tiszacsegei Halászlé Fesztiválon

A rossz idő ellenére sokan voltak kíváncsiak a rendezvényre, melyen helyi és környékbeli néptáncegyüttesek és táncdalcsoportok vették birtokukba a Tisza parton felállított színpadot, alaphangulatot szolgáltatva a helyi nevezetességnek számító halászlevet fogyasztó  tömeg számára. Losonczy János polgármester elmondása alapján tavaly egészen Budapestről utaztak visszatérő vendégek a városba halászléért, mert sehol az országban nem ettek még a csegeihez hasonlót. A látogatók kellően bebiztosították magukat, mivel 34 adag levest vittek vissza a fővárosba. 

A rendezvényt időnként ugyan heves viharok zavarták meg – az árusok egy része gyorsan össze is pakolt és mentette portékáját –, azonban a legkitartóbbak megvárták az esti koncertet. Nem sokkal 7 óra után Nótár Mary és gitárosa varázsolt fergeteges hangulatot a mulatni vágyóknak, a leglelkesebben tapsolók dedikált fotóval lehettek gazdagabbak. Nyolc órától az X – Faktorból ismert Király L. Norbert vette át a hangulatfelelős szerepét. Akik még a napi programok után is kedvet éreztek a mulatozásra, és bírták a szokatlanul hideg időt, egész éjszaka bulizhattak a helyi zenekarok közreműködésével.

HBN-LA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!