Boross Péter szűk körben ünnepel március 15-én

Budapest – Semmilyen tömegrendezvényen nem vesz részt Boross Péter március 15-én. A volt miniszterelnök erről a Nap-kelte című tévéműsorban beszélt péntek reggel.

Az MDF-es politikus azt mondta, hogy a mostani zaklatott állapot emlékezteti az őszi rózsás forradalom előtti zűrzavarra, ami az első világháború elvesztése után uralkodott Magyarországon, és rossz előérzete van.

Boross Péter még nem tudja, pontosa milyen programja lesz március 15-én, de az biztos, hogy semmilyen tömegrendezvényre nem megy el. Valószínű, hogy ’56-os barátaival emlékezik meg a Műegyetem mellett az 1848-as forradalomról és szabadságharcról, valamint pártjával is ünnepel szűk körben – mondta.

Rogán Antal felvetésével kapcsolatban, miszerint a rendőrök biztosítsák fegyvertelenül a rendezvényeket, a volt miniszterelnök azt mondta: a kődobálókat kellene felszólítani, nem rendőrséget. Arra persze ő is kérné a rendőrséget, hogy kerüljék a fizikai erőszakot, de ne legyenek fegyvertelenek.

Ha az emberek ismernék a március 15-éhez kapcsolódó történelmi hátteret, biztos azzal foglalkoznának, nem a politikával – tette hozzá Boross Péter.