Bőröndben rejtőzött a határsértő

Bőröndben próbált egy 17 éves szerb fiút az Európai Unióba csempészni egy szintén szerb férfi csütörtök hajnalban a röszkei autópálya határátkelőn. A határőrök elképedtek, amikor a csomagtér ellenőrzésekor az egyik bőrönd megmozdult.

Négy szerb vendégmunkás utazott volna a húsvéti ünnepekről vissza az Unióba dolgozni. Autójukkal a röszkei autópálya határátkelőnél csütörtök hajnalban jelentkeztek belépésre, ahol a határőrök a rutinvizsgálat közben benéztek a kisbusz csomagterébe is.

Az útlevélkezelő kérésére a Mercedes vezetője felnyitott egy bőröndöt, amelyből kimászott egy 17 éves szerb fiú, akinek volt ugyan érvényes útlevele, de a be- és továbbutazáshoz nem volt érvényes engedélye – mondta a Független Hírügynökségnek Németh Zoltán alezredes, a Kiskunhalasi Határőr Igazgatóság sajtóreferense.

A sofőrt ellen embercsempészés miatt büntetőeljárás indult, a férfit őrizetbe vették a határőrök. A 17 éves fiú ellen két évre beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el, és visszaküldték Szerbiába.