Borkai Zsolt lett a MOB új elnöke

Borkai Zsolt, olimpia bajnok tornászt választotta a Magyar Olimpia Bizottság (MOB) elnökévé szombaton a testület közgyűlése. Borkait egy éve választották a MOB alelnökévé, a szombati választáson nem volt más jelölt a posztra.

Borkai Zsolt 2006 óta Győr fideszes polgármestere. Schmitt Pál augusztusban mondott le a MOB elnöki pozíciójáról, miután beiktatták köztársasági elnöknek. Az új elnök megbízatása 2012-ig tart.

A megjelent 147 MOB-tag közül 141-en szavaztak igennel, így Borkai Zsolt lett a Magyar Olimpiai Bizottság 15. elnöke. Schmitt Pál köztársasági elnök, a MOB előző elnöke, tiszteletbeli elnökként marad az olimpiai családban – áll a Nemzeti Sportszövetség Sajtószolgálat szombati közleményében.

A választás után Borkai Zsolt beszédében az összefogás fontosságát hangsúlyozta. “Nem vagyok könnyű helyzetben, mert olyan elődöm volt, aki kiváló munkát végzett, és mindig a sport egységességére törekedett. A Magyar Olimpiai Bizottság elnökeként mindent megteszek azért, hogy az olimpiai mozgalom tovább éljen és a gyerekeinket ennek szellemében neveljük” – mondta a frissen megválasztott elnök.

A megüresedett alelnöki poszt betöltéséről a 2011-es év első közgyűlésén döntenek. A küldöttek egyhangú szavazással megválasztották a MOB tiszteletbeli elnökének dr. Schmitt Pál köztársasági elnököt, aki 1989 óta volt a Magyar Olimpiai Bizottság első embere.
– Független Hírügynökség –