Magyarország

2010.06.15. 05:14

Útfelújítások, burkolatjavítások a fővárosban

<p>Több útszakaszon is felújításokra kell számítaniuk az autósoknak a fővárosban kedden.</p>

A fővárosi önkormányzat a XIX. kerületi Lehel utcában és a II. kerületi Tölgyfa utcában folytatja útfelújítási programját, míg a Fővárosi Közterület-fenntartó öt helyen javítja a burkolatot. A munkálatok miatt forgalomkorlátozások és sebességkorlátozás van az érintett szakaszokon.

A XIX. kerületi Lehel utca az Üllői út és a Vak Bottyán utca között újul meg. Itt elbontják a régi útburkolatot, két rétegben aszfaltoznak, megújítják a szegélyeket, átépítik a járdát és a kapubejárókat, valamint akadálymentesítenek. A munkálatok ideje alatt két irányban mehet a forgalom, helyenként viszont sávszűkítés, szakaszos sávlezárás lesz. A járművek legfeljebb 30 km/órás sebességgel közlekedhetnek és parkolási tilalom lép életbe. A rekonstrukció költsége csaknem 30 millió forint, az útszakaszt várhatóan július 8-án adják át.

Ugyancsak kedden kezdődik a II. kerületi Tölgyfa utca felújítása a Margit körút és a Bem József utca között. Itt is hasonló munkálatokat végeznek el az úttesten és a járdán. Ezalatt csak egy forgalmi sávot használhatnak majd a közlekedők és 30 km/órás sebességkorlátozás lesz. A felújítás 41 millió forintba kerül és július 9-ig tart.

A fővárosi útrekonstrukciók a tervek szerint augusztus közepéig folytatódnak, addig megújul a többi között az Egressy út, a Budakeszi út, az Etele és a Megyeri út.

A Fővárosi Közterület-fenntartó öt helyen végez burkolatjavítási munkálatokat. Reggel fél héttől délután három óráig a XI. kerületi Borszéki utcában, a XII. kerületi Jagelló úton, a XIV. kerületi Kacsóh Pongrác úton és a XV. kerületi Erdőkerülő utcában dolgoznak a munkások. Este tíz órától másnap reggel hat óráig pedig a II. kerületi Pasaréti úton kell korlátozásra számítani emiatt. A nappali és éjszakai műszakban összesen 11 brigád dolgozik majd az érintett útszakaszokon. A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. arra kéri a vezetőket, hogy fokozott figyelemmel közlekedjenek az érintett szakaszokon.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!