Bőrgyógyász: fontos évente ellenőriztetni az anyajegyeket

Illusztráció
Illusztráció
Budapest – Fontos évente bőrgyógyásszal ellenőriztetni az anyajegyeket, mert könnyen rosszindulatú daganattá változhatnak – mondta Nagy Éva bőrgyógyász hétfőn az M1 aktuális csatorna műsorában.

A szakember hozzátette, ha időben észreveszik a rosszindulatú elváltozásokat, akkor 80-90 százalékban gyógyítható a megbetegedés.

A rosszindulatú elváltozásokat a többi között az anyajegy formájának, színének, méretének megváltozása jelezheti – közölte.

A bőrgyógyász kiemelte, mivel erős fényhatás és mechanikus irritáció miatt is rosszindulatúvá válhatnak, az ezeknek kitett anyajegyeket érdemes eltávolíttatni.

-MTI-


Dr. Komlóssy Attila fogorvos
Miskolc - Milyen a magyar népesség állapota fogászati szempontból? Romlik vagy javul a helyzet? Beszélgetés dr. Komlóssy Attila fogorvossal, megyei szakfelügyelővel. Az implantátum nem olyan, mint egy tipli a falban.˝ dr. Komlóssy Attila Milyen ma Magyarországon a fogaink állapota? Egyrészt...

Évente érdemes nagyító alá venni az anyajegyeket
Debrecen, Miskolc, Nyíregyháza - Minden 18 év feletti felnőttnek ajánlott a melanóma- és bőrrákszűrés. Kinyitottak a standok, itt a fürdőszezon, a kánikulát egyre inkább csak a vizek közelében lehet elviselni. A bőrgyógyászok nem győzik elmondani, hogy az önfeledt fürdőzés, napozás közben a főszabá...