Helyi közélet

2016.01.01. 12:08

A miskolci Warning! zenekar már nagylemezre készül

Miskolc - A miskolci Warning! zenekar 2015 márciusában kezdett el koncertezni.

Miskolc - A miskolci Warning! zenekar 2015 márciusában kezdett el koncertezni.

Az első, és a többi

Stílusuk a kaliforniai punk és a rock’n’roll keveréke, mindkét stílusból fellelhetünk fontos elemeket a zenéjükben.

– Amikor februárban ez a felállás megalakult, egy hónap alatt annyit fejlődött a zenekar, hogy el tudtunk kezdeni koncertezni, így 2015. március 14-én lezajlott az első fellépésünk a Grizzly Music Pubban Miskolcon – meséli Tizedes Zoltán, a zenekar frontembere. – Ez után több lehetőségünk is adódott, így áprilisban már négy koncertet is adhattunk.

Az első bulikat követően kezdték egyre többen megismerni a zenekart, kaptunk pozitív visszajelzéseket, ezért több új számot írtunk, és távolabbra is elindultunk koncertezni, mint például Nyíregyháza, Szomolya, Rudabánya, Budapest és még sorolhatnám. Ezen kívül több iskolai felkérést is kaptunk, ahol – többször akusztikus formában – nagy örömmel hallgattak minket mind az általános iskolások, mind gimnazisták – fejti ki a gitáros.

Napjainkban

A zenekar idén jelentkezett a Ki Mit Tube országos tehetségkutató versenyre. A selejtezőn egy angol szövegű számmal indultak, de amikor továbbjutottak, a középdöntőre már magyar nyelvű számmal neveztek – tudjuk meg.

– A versenyen a több száz nevező között az 51. helyen végeztünk. Valamint a nyár végén elkezdtünk dolgozni egy demolemezen, amit megosztunk a közönséggel a Facebook-oldalunkon. A lemez a Breakdown címet kapta és hat szám szerepel a korongon.

Van köztük tömény punk-rock, pattogós rock’n’roll, és lazább, blues hatású szám is. A napokban léptünk fel Budapesten a Dürer Kertben, ahova kedves barátaink, a The Scarlet, kalóz-punk zenekar hívott meg minket. Itt rengeteg élményt, tapasztalatot szereztünk, megismertünk új zenekarokat és reméljük, hogy lesz még ennek folytatása – sorolja Tizedes Zoltán.

A jövőről

– A továbbiakban is szeretnénk folytatni a zenekart jó sokáig, koncert téren pedig kicsit messzebb merészkedni az ország minden pontján. Már megtettük az első lépést, ugyanis szerveződőben van egy erdélyi turné is. Továbbá szeretnénk kiadni egy nagylemezt jövő nyáron, erre valószínűleg nagy hangsúlyt fektetünk – összegzi Tizedes Zoltán.

ÉM-PGY


A zenekar tagjai

Francuz Ádám – dobos, Hamar Dezső Dávid – basszusgitáros, Kenyeres Tamás – szólógitáros, és Tizedes Zoltán – ritmusgitáros és énekes.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában