Boras: csend, nyugalom, tisztaság

Boras – A DVSC ellenfelének, a svéd bajnok Elfsborgnak az otthona, Boras városa – inkább városka – akkora nyugalmat sugároz, mint Hortobágy-Máta.

Még a kutya sem rohan, csak sétál, nagyon lassan, szabályosan, a kijelölt úton. Boras lakói kedvesek, de leginkább sokfélék. A városka utcáin sétálva tálkozhatunk sok-sok szőke-kékszeművel és legalább annyi közel- és távol-keleti járókelővel.

Bőrszíntől és származástól függetlenül mindenkiben közös a nyugalom és a derű.

Boras ugyan aprócska város, de a régióban több mint másfél millióan élnek, tehát megvan a szurkolói bázisa a Loki ellenfelének. Ezt mi sem példázza jobban, minthogy a vadonatúj Boras Arénában várhatóan zsúfolásig telt ház fogadja majd a pályára lépő csapatokat.

Skandináviáról talán más kép él a magyarokban, mint ami Borasban tapasztalható kedden délután. Tipikusan mediterráni a hangulat! A város parkjaiban önfeledten sütkéreznek a fiatalok és a korosabbak, míg mások sört kortyolgatnak a kerthelyiségekben. Az idő kellemes: 25 fokot mutatott délután a hőmérő és nem állt esőre a barométer.

Az 1500 forintos sör árát ugyan nem a magyar pénztárcákhoz mérték, de a rend, a tisztaság, a nyugalom ezért mindenképpen kárpótolja a Lokit elkísérő szurkolókat.