Borárverés a Fényszüreten: jótékonykodtak Tállyán

Akt.:
Esküt tettek a borlovagok
Esküt tettek a borlovagok - © Fotó: Bujdos Tibor
Tállya – Fényszüret volt a címe szombat este annak a programnak a tállyai Oroszlános Borvendéglő és Borhotelben, amelyen a jótékonyságnak és a bornak is központi szerep jutott.

A program délután a Taille Borlovagrend új tagjainak avatásával kezdődött, melynek során először rátermettségüket kellett bizonyítani azzal, hogy több bor közül kiválasztják a lovagrend saját borát, amely gond nélkül sikerült a jelölteknek. Ezt követően mondták el a lovagrend esküjét, majd Dutka Antal, a Police Borrend elnök-nagymestere jelképesen lovaggá avatta őket.

Ezzel koránt sem ért véget a nap programja, hiszen következett egy pince és bortrezor látogatás az Oroszlános 400 éves pincéjében, majd az estére hangolódást a felnőtteknek Sparhelt Terasz – forralt borral, sült gesztenyével és kolbásszal –, míg a gyerekeknek az Egyujjas Kesztyű Klub kézműves foglalkozásokkal segítette.

Jött aztán Ughy Szabina író-költő és Oravecz Péter költő-zenész közös estje – színvonalas zenés kirándulás a művészetek világába – és a jótékonysági borvacsora, az este fénypontjaként pedig a „Hegyalja Kincsei” borárverés.

Borlovag avatás és jótékonykodás Tállyán Fotó: Bujdos Tibor

– ÉM –