Böőr: Meg kell találni az utat!

Böőr: Meg kell találni az utat!
A DVSC korábbi csapatkapitánya, Böőr Zoltán a helyszínen szurkolt a Lokinak a Vasas elleni találkozón.

A debreceni közönségkedvenc a válogatottbeli kötelezettségei miatt érkezett haza Törökországból, de mielőtt csatlakozott volna a nemzeti csapathoz, megnézte a DVSC-AVE Ásványvíz–Vasas bajnoki mérkőzést.

Új poszton

– Van még hiányosságom, amely szerintem a hosszú kihagyás következménye, s azok a fizikai edzések, amelyek a rehabilitáció részei voltak, most hiányoznak, tehát plusz munkára van szükségem. Érdekesség, hogy amíg Debrecenben többnyire a bal, vagy a jobb szélen játszottam, a Manisasporban támadó középpályásként számítanak rám. Úgy érzem, sikerült beilleszkednem, nagyon jó csapatba kerültem, igaz, a bajnokságban szerepelhetnénk jobban is – vélekedett az exdebreceni futballista.

Elmaradt a várt siker

Böőr nem hagyta ki a ziccert, és hétfőn az Oláh Gábor utcai stadionban tekintette meg korábbi klubja mérkőzését.

A Loki eddigi hazai bajnoki meccsei – képekben
Debreceni VSC-Zalaegerszegi TE: DVSC-ZTE 2005.07.30.
Debreceni VSC-MTK: DVSC-MTK 2-2
Debreceni VSC-Bp. Honvéd: DVSC-Honvéd 2005.09.03.
Debreceni VSC-Újpest FC: DVSC-AVE Ásványvíz–Újpest 2-2 2005.09.19.
Debreceni VSC-Diósgyőri VTK: DVSC-DVTK 05_06_2
Debreceni VSC-Vasas: A Vasas is 2–2-t ért el a Loki ellen 2005.10.03.

– A látottak alapján az a véleményem a mérkőzésről, hogy az elmúlt hetek eredménytelensége, illetve az emiatt kialakult légkör rányomta bélyegét erre a találkozóra is – vélekedett Zolika. – A jövő szempontjából nagyon fontos lett volna győzni, hiszen egy nehezen kiharcolt győzelem önbizalmat és hitet adhat egy csapatnak. Ez most elmaradt, de azt mondom, hogy dolgozni kell keményen, és megtalálni azt az utat, amin egyszer már elindultunk. Jelenleg nem megy úgy a csapatnak, ahogy a szurkolók elvárnák, de nem szabad elfelejteni, hogy arra a gárdára, amely éveken keresztül eredményes tudott lenni, az összeszokottság volt a jellemző. Csakhogy változott a keret, három ember távozott, és időbe telik, amíg az új játékosok beépülnek a csapatba.

Szükség volt a váltásra

Böőr Zolihoz is eljutottak a hírek, miszerint sokan a klubvezetést hibáztatják amiatt, hogy három meghatározó játékosát engedte külföldre igazolni.

Közel húsz évig nap mint nap a DVSC szerelését húztam magamra, de az utóbbi időkben már éreztem, váltanom kell – mondta a válogatott játékos. – Ha a vezetők azzal álltak volna elém, hogy az UEFA-kupa érdekében maradjak, akkor is eligazoltam volna, hiszen nem biztos, hogy később adódik ilyen jó lehetőségem. Nagy szükségem volt erre a váltásra és tudom, így van ezzel Kerekes Zsombor és Igor Bogdanovics is. Amíg itt voltak, mindent megtettek a klubért, sikereket értek el. Két idősebb játékosról van szó, akiknek az életében nem mindig adatik olyan lehetőség, hogy külföldre igazoljon. A jövőnk szempontjából is fontos volt ez a lépés, ráadásul most nagyon boldog vagyok, hogy külföldön is kipróbálhatom magam.

B. N.

Kapcsolódó anyagok:

  • A szkítaföldi kalandozás története
  • Véget ért a nemzetközi álom
  • “Leszünk még ugyanolyan jók!”
  • Kitisztulhat a kép a Lokinál
  • Csak iksz a Vasas ellen
  • Megint nem sikerült nyerni
  • Mennyire ismeri a csapatot? – Tegye próbára tudását!


  • További hírek a haon-sportoldal kategóriából

    Sporthírek