Jegyzet: Legyen világosság!

Akt.:
Nem voltak kevesen akik valamiért nem igazán helyeselték a volt köztársasági elnök szakdolgozat készítési metódusát. Fájó szívvel ugyan, de a nyugalom érdekében megvált posztjától a politikus. – Pap Gyula jegyzete.

A lemondási herce-hurca enyhén szólva nem tett jót az őt ajánló koalíciónak, nem mellesleg az ország megítélésének sem. A ládafiából elő is került egy ellenpont: nincs meg a korábbi miniszterelnök főiskolai diplomamunkája, amely állítólag nagyon hasonlít korábbi felesége bátyjának dolgozatához. A „nagy számok törvénye alapján” is ritka egybeesés a két dolgozat eltűnéséről krimibe illő fordulatokat sejtet. A bemutatott leckekönyvekből az derült ki, hogy a tanárképző főiskolán jó minősítést kapott az – egyelőre ismeretlen helyen tartózkodó – dolgozatra. A megvádolt politikus gondolom köszöni szépen a nem várt hírverést, egyelőre teljes képtelenségnek tartja a vádat és széles körben perekkel fenyegetőzik. Az elfogulatlan szemlélő – ha akad ilyen – bizonyára annak drukkol, hogy „legyen világosság”, aki csalt derüljön ki róla bármilyen pártállású.

Ki tüntette el, meglesz vagy sem a veretes munka egyelőre nem tudni, tanulság pedig annyi lehet, amely a hazug ember és a sánta kutya esetéből kiderül.

– Pap Gyula –