BOON Sziréna

2019.02.28. 12:17

Rabszolgaként dolgoztatta, megnyomorította Ózdon

Ózd - Börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoztak.

Ózd - Börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványoztak.

Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 44 éves férfi ellen sanyargatással elkövetett kényszermunka, maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés, és maradandó fogyatékosságot okozó könnyű testi sértés bűntette miatt.

A vádlott 2008-ban Ózdon lévő háztartásába fogadott be egy lakóhellyel és megélhetéssel nem rendelkező férfit azzal, hogy az elvégzi a ház körüli munkákat, gondozza az állatokat, fát vág, ezért a vádlott lakhatást, napi háromszori étkezést biztosít, és az elvégzett munka után pénzt ad.

Sokat sanyargatta

Az évek folyamán előbb a fizetést vonta meg a férfitől, majd a szociális segélyt és a közmunkás fizetést is felvette helyette. Bántalmazni is kezdte, miközben egyre rosszabb minőségű élelmet adott neki. A férfi kétszer is elszökött, de mindkétszer erőszakkal visszavitték és bántalmazták. Előfordult, hogy a bordái is eltörtek, de soha nem engedték orvoshoz. Akkor sem, amikor a vádlott egy fémlapáttal leütötte, majd megrugdosta, illetve amikor egy ásóval próbált a fejére sújtani. A sértett védekezett, így a jobb kézfej középcsontjainak töréses sérüléseit szenvedte el, amelyek deformitással gyógyultak. Egyszer úgy megrúgta áldozatát acélbetétes bakanccsal, hogy annak kitört egy foga.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!