BOON Sziréna

2019.02.22. 09:26

Nem reagált a hívásokra az internetes csaló

Miskolc - A Tiszaújvárosi Járásbíróság hirdetett ítéletet a vásárlóját becsapó férfi ügyében.

Miskolc - A Tiszaújvárosi Járásbíróság hirdetett ítéletet a vásárlóját becsapó férfi ügyében.

A megállapított tényállás szerint a vádlott 150.000 forintért árult egy kondenzációs gázkazánt internetes hirdetőoldalon. Az általa feladott hirdetésben az szerepelt, hogy az eszköz új állapotú és 5 év garanciával rendelkezik.

2017. november közepén egy kesznyéteni ember jelentkezett a hirdetésre, aki miután a vádlott megerősítette, hogy a kazán új, meg is rendelte azt. 2017. november 16-án postai utánvéttel érkezett a csomag, melyet a sértett ki is fizetett. A küldemény felbontását követően egyértelmű volt, hogy a kazán nem az, mint ami a hirdetésben szerepelt. Azon egyértelműen látszódott, hogy nem új, legfeljebb alkatrészként hasznosítható.

A sértett azonnal megpróbálta felvenni a kapcsolatot a vádlottal, de az nem reagált a hívásokra. A férfi cselekményével 142.000 forintos kárt okozott, ezt a nyomozás során lefoglalták. A vádlottat csalás elkövetése miatt 100.000 forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság, mely büntetés kiszabása során azt is figyelembe vette, hogy a vádlott büntetlen előélettel rendelkezik.

A bíróság rendelkezése szerint a lefoglalt vételár a sértettet illeti. A bíróság ítélete nem jogerős, az ügyész 3 napot tartott fenn fellebbezési nyilatkozat megtételére.

ÉM


[related-post post_id="4150588"]

[related-post post_id="4150177"]

[related-post post_id="4140747"]

[related-post post_id="4140517"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!