BOON Sziréna

2018.12.04. 08:18

Álnevet mondott be a sofőr Ózdon

Ózd - Az autóvezetőt már korábban eltiltották a vezetéstől, így nem is ülhetett volna a volán mögé.

Ózd - Az autóvezetőt már korábban eltiltották a vezetéstől, így nem is ülhetett volna a volán mögé.

A semmivel buktatta le magát az az ózdi sofőr, akit korábban eltiltottak a vezetéstől, így nem is ülhetett volna a volán mögé. Közúti ellenőrzésük során vontak ellenőrzés alá Ózdon, a városi rendőrkapitányság körzeti megbízottai egy autóst, szerda délben az Akna úton.

Nem volt nála okmány

A jármű vezetője a rendőri felszólítást követően arra hivatkozott, hogy semmilyen okmány sincs nála, de adatait készségesen megadta. Az ekkor megadott információk alapján és az elsődleges ellen­őrzést követően a rendőrök megállapították, hogy a férfit nem körözik, a vezetéstől nincs eltiltva. Az egyenruhások azonban közölték, hogy szabálysértési feljelentéssel élnek vele szemben, mert nem tartotta magánál a vezetői engedélyét, továbbá nem kötötte be a vele utazó gyermeke biztonsági övét.

Hamis adatok

Az adatok későbbi rögzítésekor az egyenruhások észrevették, hogy a korábban megadott adatok mégsem valósak. Ezt követően 13 óra 30 perckor a férfit már a Somsályi úton vonták ellenőrzés alá a rendőrök, akik ismét felszólították őt, hogy igazolja magát. A 27 éves férfi újra próbálkozott, de a trükk ezúttal nem vált be.

Az azonosított férfit a járőrök előállították a rendőrségre, ahol szabálysértési őrizetbe vették és vele szemben eljárást indított a hatóság, mivel a vezetéstől való eltiltása alatt ült volán mögé.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!