BOON Sziréna

2018.11.30. 15:49

Letartóztatták az ózdi kettős gyilkosság gyanúsítottját, mert különben elrejtőzhetne

Ózd - Az ózdi kórházban ápolják a hétfői tragédia túlélőit, a gyanúsított férfi beismerte a tettét.

Ózd - Az ózdi kórházban ápolják a hétfői tragédia túlélőit, a gyanúsított férfi beismerte a tettét.

Az ablakon lehúzott redőnyök, elhagyatott udvar, néma csönd. Csütörtökön délután semmi nem utalt arra, hogy három nappal ezelőtt érthetetlen vérengzés történt ezen a helyen. A Vasvári Pál út környező házainak a szemetes udvarára, és néhány roma fiatalra lehetünk figyelmesek, akik arra kíváncsiak, hogy vajon éppen ki érkezett meg a hétfői kettős gyilkosság helyszínére. Néhány perccel később azonban megállt mellettünk egy utcabeli, aki az autójában ülve beszélt lapunknak a közelmúlt borzalmairól.

Változó lakók

– Nem ismertem a családot, sem a férfit, sem a nőt, sem a gyerekeket. Annyit tudok, hogy ebben a házban elég gyakran cserélődtek a lakók. Félévente más-más bukkant fel, de eddig komoly rumlit egyikőjük nem csinált – mondta egy középkorú asszony, aki évtizedek óta a Vasvári Pál úton lakik. – Ez a három nap viszont senkinek nem hiányzott. Nem állítom, hogy minden szempontból rendezett környéken élünk, de komoly probléma itt még nem volt. A gyilkosság és utána a nagy jövés-menés viszont azt is megviselte, aki csak külső szemlélője az eseményeknek.

Az asszony szerint egyáltalán nem vágytak a nagy médiaérdeklődésre, Cipóban csendesen, nyugodtan szeretnek élni.

A helyszín felé közeledve egyébként semmi különlegeset nem tapasztaltunk. Egy kutyás rendőr járőrözött, de ezen kívül az ember azt érezte, hogy minden visszatért a régi kerékvágásba.

A késelés, a két halott fiatal és az életveszélyesen megsebzett asszony története azonban sokáig megmarad a helyiekben. Ózdon egyébként a hivatalos szervektől semmilyen hitelt érdemlő információt nem lehetett kapni. Az ügyről a rendőrség megyei, a mentőszolgálat pedig országos szinten adott tájékoztatást. Éppen ezért számos médiumban láttak napvilágot olyan találgatások, amelyek nem fedték a valóságot.

Beismerte a tettét

Az biztos, hogy a gyors beavatkozásnak és az életmentő műtétnek köszönhetően a sértett és a gyanúsított is túlélte a drámát, sőt az Almási Balogh Pál Kórházban a kihallgatásuk is megtörtént. A 31 éves férfit rendőri őrizet mellett ápolják, de időközben elrendelték a letartóztatását.

– A gyanú szerint a férfi hétfő éjjel késsel többször megszúrta két nevelt fiát, akik a helyszínen életüket vesztették, a 43 esztendős élettársát pedig életveszélyesen megsebesítette – mondta Horváth Dóra, a Miskolci Járásbíróság szóvivője. – A kiszabható büntetés mértékét figyelembe véve nem zárható ki, hogy a gyanúsított szökést kísérelne meg, vagy elrejtőzne a hatóságok elől, a bíróság ezért indokoltnak tartotta a gyanúsított letartóztatását.

Megszólalt a politika

A helyi politika képviselőit sem hagyta szó nélkül az ózdi kettős gyilkosság: Janiczak Dávid polgármester közösségi oldalán a napi posztjában szólt hozzá az eseményekhez.

Mint mondta: egyre több családon belüli erőszakról hallani országszerte. Ahogy látja, ennek egyik fő okozója az alulszocializáltság, a másik pedig az eseményt kiváltó, valamilyen bódító szer. Semmilyen problémára nem megoldás az erőszak, főként nem a gyilkosság – fogalmazott az ózdi városvezető.

A Fidesz frakcióvezetője, a korábbi polgármester szerint egy ilyen sajnálatos eset bárhol előfordulhat, de nagyobb a valószínűsége azokban az országrészekben, ahol több nehéz sorsú ember él.

– Megdöbbentő és sajnálatos, az ilyen cselekedetre nincs magyarázat – fogalmazott Fürjes Pál. – Az viszont rosszulesik, hogy Ózd kapcsán megint a negatívum került előtérbe. Úgy látszik, a város nem tudja elkerülni a szétmarcangolás sorsát. Korábban elkezdtünk egy pozitív kommunikációs folyamatot, amely a jelenlegi városvezetés idején nemhogy abbamaradt, de még a visszájára is fordult. Szeretett településünkről manapság csak a gondok, a bajok és a botrányok kerülnek napvilágra. Ennek pedig hosszútávon nagyon rossz kihatása lesz.

ÉM-ME


[related-post post_id="4065907"]

[related-post post_id="4065469"]

[related-post post_id="4065225"]

[related-post post_id="4063405"]

[related-post post_id="4062079"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!