BOON Sziréna

2018.06.29. 17:40

Zárt ajtó mögött marad a kesznyéteni erőszak

Miskolc, Kesznyéten - Zárt tárgyalást rendelt el a bíró, így csak az ítéletet ismerheti meg a közvélemény.

Miskolc, Kesznyéten - Zárt tárgyalást rendelt el a bíró, így csak az ítéletet ismerheti meg a közvélemény.

Elkezdődött pénteken annak a nyolc fiatalembernek a pere, akikkel szemben tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére azonos alkalommal, egymás cselekményéről tudva többek által elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás. Mint arról korábban többször beszámoltunk, a vád szerint 2017. júniusában az esti órákban Kesznyéten településen a fiatalkorú sértett nő a barátjához indult, amikor találkozott két vádlottal. Az egyikük cigarettával kínálta a sértettet, melyet ő elfogadott. A cigarettától a sértett bódult állapotba került, ezt kihasználva a vádlottak egy közeli romos házba kísérték, ahol a kábult állapotban levő sértettel szemben akarata ellenére többször szexuális cselekményeket végeztek, ahogyan azt tette az időközben a helyszínre érkező harmadik vádlott is. Ezután egy másik vádlott érkezett a házhoz, aki a sértettet átvitte egyik társa lakásába, ahol a sértettet lefogták és többen szexuálisan bántalmazták.

Pénteken szinte meg sem lehetett közelíteni a tárgyalótermet a Miskolci Törvényszéken, annyian várakoztak a folyosón. Amikor vezetőszáron, csuklyás büntetés végrehajtási dolgozóktól kísérve elővezették a vádlottakat, több nő - vélhetően a vádlottak rokonai - is felsikoltott illetve felsírt, a vádlottak azonban egyáltalán nem tűntek megszeppentnek. A tárgyalóterembe egyébként sem fértek volna annyian, mint, ahányan szerettek volna, de a bíróság tekintettel a fiatalkorú sértettre zárt tárgyalást rendelt el, így sem közönség, sem sajtóorgánumok nem kísérhetik figyelemmel az eljárást.

ÉM-HI


[related-post post_id="3890513"]

[related-post post_id="3524639"]

[related-post post_id="3524563"]

[related-post post_id="3523265"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!