BOON Sziréna

2018.05.24. 13:25

Otthonukban támadt az idős emberekre a miskolci MÁV-telepen

Miskolc - Folytatta a bizonyítási eljárást a Miskolci Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

Miskolc - Folytatta a bizonyítási eljárást a Miskolci Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

A MÁV-telepen élő idős emberekre specializálódott az a 19 éves fiatalember, akinek az ügyében újabb tárgyalási napot tartottak a Miskolci Törvényszéken, szerdán délelőtt. Olyannyira idős emberekről van szó, hogy míg egy sértett és két tanút a törvényszéken hallgatott meg a bíróság, addig két sértett esetén egyiküket az otthonában, a másikukat pedig a kórházban „látogattak meg”, ugyanis „egészségi állapotukban megtört” idős emberekről van szó, akik már nem tudnak mozogni. A vádlott, mielőtt elvezették, bocsánatot kért áldozataitól.

Aranylánc és táska

A vádirat szerint a 19 éves fiatalember egyik alkalommal a saját lakásukban fosztotta ki az idős sértetteket, máskor az utcán támadt egy járókelőre. Tavaly júniusban bement a 74 éves és a 76 éves sértettek miskolci lakótelepi ingatlanba, ahol pénzt követelt az idős emberektől. A sértettek nem adtak pénzt a vádlottnak, ezért egyiküket fellökte, a másik sértett nyakából az aranyláncot kitépte és az asztalon található táskával és pénztárcával együtt távozott. A sértettek a bántalmazás következtében könnyebb sérüléseket szenvedtek.

Egy másik alkalommal a vádlott egy járókelő kezéből kitépte a táskát a benne lévő 17 ezer forint készpénzzel, személyes okmányokkal, valamint mobiltelefonnal. A hirtelen mozdulat következtében a sértett arccal a földre esett. Egy másik sértett lakásába is megpróbált bejutni, azonban az ajtó feszítésével járó zajt a szomszéd észrevette, így a vádlott elmenekült a helyszínről. A szerdai tárgyaláson a dr. Pocsai Tamás vezette bírói tanács előbb azt az idős nőt hallgatta meg, aki felfedezte a betörési kísérletet a szomszédjában lévő lakásban, amely egyébként a fiáé.

A néni annyit tudott csak elmondani, hogy a kilincs rángatására figyelt fel, és vette észre a fiút, aki azt állította az ott lakót kereste, mert úgy hallotta gáztűzhelyt ad el. „Takarodj onnan, így mondtam neki” – idézte fel a néni, ami után a vádlott a kerítésen keresztül mászott ki a portáról, vélhetőleg, ahogy érkezett is.

Bocsánatkérés

Két tanú következett, akik az eset közelében voltak, amikor a vádlott bement a két idős nő portájára és megtámadta őket, azonban egyikük csak a kiabálást hallotta, míg a másikuk az elfutó tettest látta, és az eldobott táskát találta meg. A két sértett kihallgatását a miskolci kórház ápolási osztályán, illetve másikuk sajóivánkai otthonában tartották meg, még a délelőtt folyamán. Ide a vádlottnak – akit vezetőszáron hoztak – nem kellett elmennie, de kérte, hogy vegyék jegyzőkönyvbe, és tolmácsolják bocsánatkérését.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!