BOON Sziréna

2018.05.02. 19:22

„Megöllek!” - Szekercével támadt volt munkaadójára, 5 év börtönt kapott

Miskolc - A megtámadott férfinál, sérülése révén, maradandó fogyatékosság alakult ki.

Miskolc - A megtámadott férfinál, sérülése révén, maradandó fogyatékosság alakult ki.

A Miskolci Törvényszék – első fokon – 5 év börtönbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélte azt a férfit, aki 2015 decemberében ittasan azzal a céllal ment volt munkaadója miskolci lakására, hogy a még ki nem fizetett 5 ezer forint munkabérét követelje tőle.

A bíróság megállapítása szerint a férfi az udvaron egy szekercét vett magához és trágár kifejezéseket kiabálva a teraszon tartózkodó munkaadója felé indult, miközben megöléssel fenyegette őt.

A nyaka felé sújtott

A támadó előbb a teraszon lévő asztalra csapott a szekercével, majd a gazda nyaka irányába sújtott. A megtámadott férfi – annak érdekében, hogy kivédje az ütést – bal kezét felemelte, így a vádlott az alkarját találta el. A férfi védekezett, megpróbálta a vádlottól elvenni a szekercét, dulakodtak, mely során a vádlott olyan erővel harapta meg a sértettet, hogy a foga is kitört.

A támadó a dulakodás közben többször „Megöllek!” kifejezést használva fenyegette volt munkaadóját, miközben az igyekezett tartani magától, így akadályozva meg azt, hogy nyakon szúrja. A segélykiáltást végül a szomszédja hallotta meg, aki rákiáltott a támadóra, minek következtében az a helyszínről elmenekült, majd azzal értesítette a rendőrséget azzal, hogy őt támadták meg. A bántalmazás következtében a sértett bal csuklójának mozgása beszűkült, mely maradandó fogyatékosságot eredményezett.

Visszaesőként követte el

A bíróság enyhítő körülményként értékelte azt, hogy a cselekmény kísérleti szakban maradt, az időmúlást, azt azonban hátrányára értékelte, hogy a bűncselekményt visszaesőként, felfüggesztett szabadságvesztés büntetés próbaideje alatt követte el, a sértettnél a bűncselekmény következtében maradandó fogyatékosság alakult ki.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész három nap gondolkodási időt kért, a vádlott és védője viszont enyhítésért fellebbezett. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3847063"]

[related-post post_id="3508953"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!