BOON Sziréna

2018.05.08. 17:20

Kettős tűzoltóünnep Miskolcon Flórián-napon

Miskolc - Együtt ünnepeltek megyénk tűzoltói a hétvégén.

Miskolc - Együtt ünnepeltek megyénk tűzoltói a hétvégén.

Szent Flórián, a tűzoltók védőszentjének napja és a Miskolci Tűzoltóság megalakulásának 145. évfordulója alkalmából ünnepi állománygyűlést tartott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság május 5-én.

145. évforduló

A szombati ünnepségen Lipták Attila tűzoltó dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató köszöntötte az állománygyűlés vendégeit a Miskolci Rendészeti Szakgimnáziumban. Beszédében megemlékezett azokról a tűzoltókról, akik a hivatás ünnepén is szolgálatban vannak, valamint azokról, akik már nem lehetnek közöttünk. Köszöntötte a hatósági megelőzés, a polgári védelmi és az iparbiztonsági szakterület munkatársait, illetve a támogató területen dolgozó kollégákat. Beszéde zárásaként köszönetet mondott mindazon együttműködő és társszervnek, létesítményi és önkéntes tűzoltónak, önkéntes mentőszervezeti tagnak, aki a katasztrófavédelemmel vállvetve támogatja és szolgálja a lakosság biztonságát.

Demeter Ervin, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja a katasztrófavédelmi intézményrendszer kialakulását idézte fel beszédében. Elismerő szavakkal összefoglalta a tűzoltók mindennapi, kihívásokkal teli szolgálatteljesítését, egyben jó egészséget és erőt kívánt a kollektíva jövőbeli munkájához.

Történelmi évforduló

Bajnok István tűzoltó alezredes, a Miskolci Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság parancsnoka a Miskolci Tűzoltóság megalakulásának 145. évfordulója alkalmából tartott beszédet. A történeti áttekintésben rámutatott az adott korok mindennapi kihívásaira, felidézve azokat a jelentősebb káreseteket, amelyek Miskolc városát sújtották. A parancsnok végezetül a miskolci tűzoltók tavalyi munkáját és a parancsnokság eredményeit foglalta össze.

Családi programok

Az ünnepi rendezvényen többen is elismerésben részesültek. Az állománygyűlést tűzoltó- és rendőrbemutató követte, emellett családi programok színesítették az évfordulóval egybekötött Szent Flórián-napi megemlékezést.

- ÉM -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!