BOON Sziréna

2018.05.31. 10:55

Késsel, benzinnel és gyufával akart elégtételt venni haragosán Rátkán

Miskolc, Rátka - Három év börtönre ítélték azt a férfit, aki azzal a felkiáltással indult útnak, hogy ölni fogát.

Miskolc, Rátka - Három év börtönre ítélték azt a férfit, aki azzal a felkiáltással indult útnak, hogy ölni fogát.

A Miskolci Törvényszék ítélete szerint a vádlott és a sértett 2017. május 29-én közmunkásként füvet vágtak, amikor a későbbi vádlott a munkavégzéssel kapcsolatban ingerülten viselkedett a sértettel. Aznap este az ittas vádlott a helyi kocsmában ismét összeszólalkozott a sértettel, majd hazament.

„Kinyírom őt...”

A férfi otthonában édesanyjával is indulatos volt, majd az édesanyja azon kérdésére: „Hová mész?, azt kiabálta, hogy „Megyek a kocsmába, megfogom ölni, kinyírom őt!” A vádlott egy 11 centi pengehosszúságú kést, gyufát, 1,5 liter benzint és újságpapírt vett magához, majd visszaindult a kocsmába. Az italbolt tulajdonosának lánya ezt észrevette, majd szólt édesanyjának, aki értesítette a rendőrséget. A kiérkező rendőrök megbilincselték a vádlottat, és ruházatában megtalálták a nála lévő kést, gyufát, és újságpapírt. Három nappal később, kihallgatása alkalmával a vádlott azt a kijelentést tette, hogy az újságokban akart szerepelni.

Emberölés előkészülete

A törvényszék a vádlottat emberölés bűntettének előkészülete miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülmény volt, hogy a vádlottnak a sértett megbocsátott, súlyosító körülményként értékelte a bíróság, hogy a férfi a cselekményt próbára bocsátás hatálya alatt, ittas állapotban, bosszúvágytól vezérelten követte el.

Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlott és védője fellebbezett. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

- SZB -

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!