BOON Sziréna

2018.03.15. 18:42

Robotrendőr repked Szikszó felett

Szikszó - Modern és értékes drónt kaptak a szikszói rendőrök.

Szikszó - Modern és értékes drónt kaptak a szikszói rendőrök.

Egy 1.2 millió forint értékű repülő robotrendőrrel gyarapodott a Szikszói rendőrőrs. A modern eszközt a kisváros önkormányzata vásárolta, és Füzesséri József, a település polgármestere adta át a helyi őrsparancsnoknak használatra a közelmúltban megrendezett ünnepélyes átadón, amelyen Vereckei Csaba megyei rend­őrkapitány és Antal István, az encsi kapitányság vezetője is részt vett.

A szikszói polgármester szerint a robot a felderítést és a megelőzést is segítheti. A 90 méter magasan szálló minirepülő felvételeivel elcsíphetik az iskolák környékén száguldozókat, a nyugdíjasokat kihasználó trükkös csalókat, és a rendőrök munkáját is megkönnyítheti az intelligens robot.

Gyorsan eljut a város egyik pontjából a másikba." Füzesséri József

Villámgyors felderítő

– Egy kiállításon láttam ennek a gépnek az elődjét, most kipróbáljuk a sokoldalú masinát. Gyorsan eljut a város egyik pontjából a másikba. Így túljárhatunk olyan rafinált, furfangos betörők eszén is, akik kamubejelentéssel félrevezetik a hatóságot. Jelentik például, hogy betörést észleltek itt-ott, odasietnek a járőrök, miközben kirámolják a város másik végén lévő házat. Az ilyet a drón kiszűri, ha kiküldik szemlére, azonnal látják az őrsön a helyszíni videókat, képeket – nyilatkozta lapunknak Szikszó polgármestere.

Az eseményen az abaúji kisváros vezetője jutalomban és elismerésben részesítette – egy, Szikszón a közelmúltban történt rablás elkövetőinek felderítése kapcsán – Pócsai Tamás őrnagyot, Rábai Helga főtörzsőrmestert és Mikó Vivien őrmestert is.

- JA -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!