BOON Sziréna

2018.03.02. 15:30

Az anyagmaradványtól az elkövető elfogásáig Miskolcon

Miskolc - Hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük a helyszínelő rendőröknek, mi sem bizonyítja jobban, mint a sajóvámosi halálos baleset.

Miskolc - Hogy milyen kihívásokkal kell szembenézniük a helyszínelő rendőröknek, mi sem bizonyítja jobban, mint a sajóvámosi halálos baleset.

Mint beszámoltunk róla, január 3-án este a településen elütöttek egy férfit, aki életét vesztette, az autós segítségnyújtás nélkül elhajtott. A helyszínen csak üvegcserép darabok maradtak, nem volt tanú, rossz volt az időjárás, sötét, nem segítettek a térfigyelő kamerák sem, szóval minden a helyszínelők ellen dolgozott, mégis másnap kora délután már bilincsben volt az elkövető.

A darabok közül egy picike, ezüst színű műanyag darab állt mindössze a rendőrök rendelkezésére. Mivel a környező települések összes térfigyelő, valamint biztonsági kamerájának a felvételét lefoglalták, az egyik kamera felvételén láttak egy ezüst színű Suzuki Ignist, így egy darabig erre a típusra fókuszált a keresés.

Irány a labor!

Stefán János azt meséli, reggel a szakértői intézet laborjában felnagyítottuk az anyagmaradványt és mivel nem láttak rajta lakkot, így valószínűsíthették, hogy nem külső karosszéria elemről van szó. Elkezdték az autókat nézni, hogy, ha nem karosszéria, akkor mi lehet, és rájöttek, hogy a lámpatestek belső oldalán, a tükrök foncsorrészénél, ahol nagyobb az elem, ott egyszerű ezüstfestéssel egészítik ki. Ilyen részről származott az anyagmaradvány. Az egyik műszaki szakértő kollégája így elindult autóalkatrész kereskedésekbe, ahol nagyon segítőkészek voltak, a raktárban elkezdték az első lámpatesteket leszedni, szelektálni, majd összehasonlítani az anyagmaradvánnyal. Az őrnagy visszament reggel a helyszínre, ahol némiképp felszáradt a sár az éjszakai állapothoz képest és az elütéstől feljebb a padkarészen kiszáradt egy pocsolya. Abban további lámpatest darabokat talált. Mint utólag kiderült a sofőr ott megállt egy pillanatra, kinyitotta az ajtót, visszanézett, látta, hogy nem mozdul az áldozat, sehol senki, így elhajtott. Viszont a fékezéstől a lámpatestben beszorult darabok kiperegtek. Az egyik darabon pedig volt egy fél Ford embléma.

Sikeres adatgyűjtés

Beindult az adatgyűjtés, mozgatták az informátorokat, volt sok bejövő információ, köztük persze fals is, de mindent piszok gyorsan kellett ellenőrizni és így jutottak el Boldvára. Láttak ugyanis abban az időpontban egy platós Tranzitot Sajóvámos és Sajósenye helységjelzés között, amelynek nem világított a jobb első lámpája. Több cím is volt a szóba jöhető gyanúsítotthoz és két címen egyszerre keresték, így került sor a sikeres elfogására. Másnap már kicserélte volna a szélvédőt, amely megvolt rendelve, és már szét volt szerelve az autó eleje, hogy karosszériázni tudják és cserélni lehessen a lámpatestet.

ÉM-HI


[related-post post_id="3731660"]

[related-post post_id="3782842"]

[related-post post_id="3783594"]

[related-post post_id="3783662"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!