BOON Sziréna

2018.01.21. 12:21

Szexuális erőszak miatt ítélték el a fiatal lányokat Miskolcon

Gönc, Miskolc, Debrecen - Intézeti társukat, egy 8 éves lányt zaklatták a gönci nevelőotthonban.

Gönc, Miskolc, Debrecen - Intézeti társukat, egy 8 éves lányt zaklatták a gönci nevelőotthonban.

A gönci nevelőotthonban 2015 májusában az egyik nevelt lány (az ügy elsőrendű vádlottja) egy, az udvaron tartózkodó 8 éves kislányt becsalta a szobájába és szexuálisan zaklatta őt.

Bementek a szobájába

Másik alkalommal barátnőjével együtt (ő az ügy másodrendű vádlottja) megjelent a gyermeklány szobájában és ismét zaklatták szexuálisan. Bár közben egy kiskorú lány szemtanúja volt a szexuális abúzusnak, hiába szólt rá a nála idősebb lányokra, hogy hagyják abba, azok ennek ellenére folytatták a zaklatást. Utána a kislányt megpróbálták felemelni az ablakba és az udvaron tartózkodó ismeretlen intézeti fiúknak mutogatni.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2017 szeptemberében – nem nyilvános tárgyaláson – V. V. elsőrendű vádlottat társtettesként elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 3 év fiatalkorúak börtönbüntetésére és 3 év köz­ügyektől eltiltásra ítélte.

Fiatalkorúak börtönében

A másodrendű vádlott H. I.-t társtettesként elkövetett szexuális erőszak bűntette miatt 2 év 6 hónap fiatalkorúak börtönbüntetésére és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlottak és védőik enyhítésért fellebbeztek.

A Debreceni Ítélőtábla dr. Balla Lajos vezette tanácsa napokban meghozott jogerős ítéletében mindkét lány szabadságvesztés büntetését 2-2 évre enyhítette. A másodrendű vádlott büntetésének végrehajtását 5 évi próbaidőre felfüggesztette és megállapította, hogy a lány pártfogó felügyelet alatt áll.

Helybenhagyták

Egyebekben a Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta a Miskolci Törvényszék korábbi ítéletét.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!