BOON Sziréna

2017.09.06. 10:55

Viszonzatlan szerelem miatt kellett meghalnia Csengének?

Borsodnádasd, Miskolc, Ózd - Megdöbbenve állnak a borsodnádasdiak a hétvégi gyilkosság előtt, amelynek egy fiatal lány volt az áldozata.

Borsodnádasd, Miskolc, Ózd - Megdöbbenve állnak a borsodnádasdiak a hétvégi gyilkosság előtt, amelynek egy fiatal lány volt az áldozata.

Nemcsak a várost, hanem az egész környéket megrázta a tinédzserlány halála. A 17 esztendős K. Csenge eltűnését vasárnap délután jelentette be az édesanyja, ezután a rendőrség, a polgárőség és a tűzoltók is keresték a fiatalt. Ruhátlan holttestét nem sokkal vasárnap éjfél előtt Borsodnádasdon találták meg a templom közelében, egy vízzel teli aknában.

A gyanúsított egy vízzel teli aknába eresztette a lányt." dr. Mecser Tamás

Többször fellépett

Az adatgyűjtés után gyanúsítottként hallgattak ki egy húszéves helyi férfit, aki ellen emberölés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. A közösségi portálokat elárasztották a részvétnyilvánítások, sokan a megdöbbenésüknek adtak hangot az ügy kapcsán. Annyit lehetett tudni, hogy talán fulladás okozta a lány halálát.

Janiczak Dávid, Ózd polgármestere külön megemlékezett a fiatal lányról, aki az elmúlt években több városi rendezvényen vállalt szerepet, fellépett az Ózdi Zenész Színházzal is.

Gyertyás megemlékezés

– Számomra felfoghatatlan, hogyan képes valaki egy emberéletet kioltani. Még erősebb a tehetetlen düh és a fájdalom, ha egy fiatal, tehetséges, tervekkel bíró emberrel történik mindez, aki előtt még ott állhatott volna az egész élet – fogalmazott a politikus.

Borsodnádasdon is a fájdalom, a megdöbbenés és a tehetetlenség lett úrrá az embereken, értetlenül állnak a történtek előtt. A városban sok mindenről beszélnek a tragikus eset óta. A helyi templom lépcsőjén gyertyás megemlékezést tartottak, több százan emlékeztek meg Csengéről.

Szerelmes volt?

A helyiek azt mondják, hogy a gyanúsított szerelmes volt a lányba, de ez nem talált viszonzásra, talán ez lehetett az indíték. A rendőrség a helyszínen is kihallgatta az elkövetéssel meggyanúsított férfit.

– Egyáltalán nem gondoltuk erről a srácról, hogy képes ilyet elkövetni – mondta egy helyi lakos. – Felfoghatatlan az egész, soha semmilyen probléma nem volt a fiúval. Egyáltalán nem balhézott, rendőrségi ügye sem volt.

– Borzasztó, hogy egy ilyen eset kapcsán figyeltek fel a településre, az összes lakos osztozik a család fájdalmában, szörnyű, ami történt – mondta egy másikuk.

Kedden délután már tudni lehetett, hogy a fiút gyanúsítja a rendőrség, ezt sajtótájékoztatón meg is erősítették.

Beismerő vallomást tett a 20 éves fiú

A bűncselekménnyel kapcsolatos nyomozásról és annak eredményeiről dr. Mecser Tamás ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rend­őr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese tartott sajtótájékoztatót kedd délután Miskolcon.

Hétfőn délután – a tanúk kihallgatását követően – a nyomozás odáig jutott, hogy gyanúsítottként hallgattak ki egy 20 éves borsodnádasdi férfit. Az eddigi információk szerint a fiatal férfi szombaton este, Borsodnádasd egyik erdős területén találkozott a lánnyal és beszédbe elegyedtek.

A fiatal lány később – a főkapitány-helyettes megfogalmazása szerint – „öntudatlan állapotba került, majd a gyanúsított egy vízzel telt aknába eresztette”. A szakértő szerint halálát fulladás okozta. Az eset egyéb részleteit további nyomozás és szakértői vizsgálatok eredményei tisztázhatják.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságon a 20 éves borsodnádasdi férfi beismerő vallomást tett.

A rendőrség őrizetbe vette, egyben előterjesztést tett előzetes letartóztatásának ügyészi indítványozására.

ÉM-ME, SZB


[related-post post_id="3606445"]

[related-post post_id="3605957"]

[related-post post_id="3605155"]

[related-post post_id="3605262"]

[related-post post_id="3605177"]

[related-post post_id="3604446"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!