BOON Sziréna

2017.09.09. 17:32

Mire jó a rendőrpisztoly? Rendőrök mutatták meg Miskolcon

Miskolc - A legjobb lövők mérték össze tudásukat a Borsod-Abaúj-Zemplén Rendőr-főkapitányság Kiképző Központjában a napokban.

Miskolc - A legjobb lövők mérték össze tudásukat a Borsod-Abaúj-Zemplén Rendőr-főkapitányság Kiképző Központjában a napokban.

Az a megtiszteltetés érte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányságot, hogy Miskolcon, saját kiképző központjában rendezhette meg az I. Nemzetközi Rendőr Pisztoly Lőbajnokságot. A két napon át – csütörtökön és pénteken – lezajlott megmérettetésen a magyar csapatok mellett kínai és szlovák indulók is részt vettek, képviselve hazájuk rendvédelmi szerveit.

Nem túlzás azt állítani, hogy a megyei rendőr-főkapitányság kiképzőközpontjában ezen a napon a világ legjobb lőfegyverhasználói közül többen mutatták be tudásukat.

Valós szituációkban

A pisztoly a rendőrség alapfelszerelései közé tartozik és használatában elsajátítása a kiképzés nagyon fontos része. A versenyen olyasfajta szituációkban kellett a fegyvert használni, mint ami a valós helyzetekben is gyakorta előfordul.

- ÉM-SZB -


A versenyen csapatban:

I. helyezett: Kína I. számú csapata

II. helyezett: Kína II. számú csapata

III. helyezett: Magyar Rendőrválogatott

egyéni kategóriában:

I. helyezett: Batki György (Rendőrválogatott)

II. helyezett: Ján Jaczko (Szlovákia)

III. helyezett: Dobi István (Terrorelhárítási Központ)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!