BOON Sziréna

2017.09.05. 09:19

Ki a felelős a halálos monaji kutyatámadásért?

Miskolc, Monaj - Az eb gazdája tagadta, hogy az ő kutyája okozta volna az idős nő halálát.

Miskolc, Monaj - Az eb gazdája tagadta, hogy az ő kutyája okozta volna az idős nő halálát.

Gondatlanságból elkövetett emberölés – ez a vád a monaji H. Gábor ellen, akinek staffordshire terrier fajtájú kutyája – a vádirat szerint – megtámadott és halálra mart, harapott egy 83 éves nőt. Az ügyet a Miskolci Törvényszék dr. Feledi Tamás vezette büntetőtanácsa tárgyalja és – várhatóan – ma ki is hirdeti az ítéletet.

Kétszer is az ebre lőttek

Mint korábban is írtuk, H. Gábor monaji házának udvarán öt kutyát, köztük három amerikai staffordshire terrier fajtájút tartott. A vádirat szerint az ebek a nem megfelelő elkerítés miatt többször kiszöktek a portáról. A tragédiát hozó napon – 2015. október 29-én – a gazdi elment otthonról, felügyelet nélkül hagyva az állatokat.

Artúr, az egyéves amerikai staffordshire terrier kan átment a szomszédos veteményeskertbe és megtámadta az ott kerti munkát végző 83 éves nőt. A szakértők szerint a kutya legalább 20–25 harapást, valamint harapva szakított sérülést ejtett.

Artúr eltűnt…

A szomszédok értesítették a rendőrséget, majd a mentőszolgálat helikopteres mentőegysége is a helyszínre érkezett, azonban az idős asszonyon már nem tudtak segíteni, a helyszínen életét vesztette. A rendőrök kétszer is rálőttek a kukoricásba menekült kutyára. Artúrt veszélyessé nyilvánították és határozatot hoztak elpusztításáról. Ám az eb – mielőtt végrehajtották volna az „ítéletet” – tavaly júniusban rejtélyes módon eltűnt az encsi telephelyről. Sorsa ismeretlen. A vádlott, H. Gábor nem ért egyet azzal, hogy az ő kutyája okozta volna a nő halálát. Véleménye szerint azt más állat, kóbor kutya okozhatta.


[related-post post_id="3285782"]

[related-post post_id="3223225"]

[related-post post_id="3210023"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!