BOON Sziréna

2017.06.08. 12:44

Ördögmaszkot öltöttek és riogatták a családot Ózdon

Ózd - Anyára és három gyermekére törtek rá a részeg álarcosok Ózdon.

Ózd - Anyára és három gyermekére törtek rá a részeg álarcosok Ózdon.

Az Ózdi Járásbíróság „erőszakkal, éjjel, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette és más bűncselekmény” miatt indított büntetőeljárásban hirdetett ítéletet.

Szellemhangot utánoztak

A megállapított tényállás szerint a banda italozás közben eldöntötte, hogy megijesztenek egy általuk ismert nőt. A bejárati ajtót befeszítve bementek a házba, ahol az anya három kiskorú gyermekével tartózkodott. A család annyira megrémült, hogy a sarokba húzódott. A betörők a nő szobájában rádőltek az ágyra, szellemhangot utánoztak, miközben egyikük egy piros színű, ördögfej formájú maszkot is a fejére húzott. Miután távoztak, egyikük – a később elsőrendű vádlott – visszament a lakásba, és magához vett egy DVD-lejátszót, majd elhagyta a helyszínt.

Megijedtek a gyerekek

A bíróság az első- és a másodrendű vádlottat közérdekű munkára, a harmad- és negyedrendűt 1 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását próbaidőre felfüggesztette.

A bíróság súlyosító körülményként értékelte, hogy a banda minden tagja ittas állapotban volt az elkövetéskor, valamint azt, hogy három kiskorú jelenlétében követték el a bűncselekményt.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész 3 nap gondolkodási időt tartott fenn, a vádlottak és a védők enyhítés érdekében fellebbeztek. A büntetőper a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!