BOON Sziréna

2017.03.17. 07:18

Encsi szocpol: eljött az ítélet napja

Miskolc, Encs - Az államot és a pénzintézeteket is meg­károsították a szoc­pollal csalók.

Miskolc, Encs - Az államot és a pénzintézeteket is meg­károsították a szoc­pollal csalók.A tervek szerint ma (pénteken) hirdet első fokon ítéletet a Miskolci Járásbíróság dr. Lengyel Andrea vezette tanácsa „jelentős kárt okozó, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette és más bűncselekmények miatt” az elsőrendű vádlott, P. Lajos és további 81 társával szemben folyó büntetőeljárásban. Az „encsi szocpolcsalás” néven ismert ügyben eddig 52 tárgyalási napot tartott a bíróság.

Működött a rendszer

Többször foglalkoztunk a szocpolos ügyekkel, amelyekben az elkövetők módszere nagyon sok hasonlóságot mutat: úgynevezett felhajtók nagycsaládosokat kerestek meg, hogy a lakhatásukat célzó állami támogatást (szociálpolitikai támogatást – a szerk.) megszerezzék. A nevükben kitöltötték az igénylőlapokat, és közbenjártak, hogy az érintett pénzintézet elfogadja a kérelmeket, a helyi építési hatóság pedig kiadta a – később lakhatatlannak bizonyult – házakra a használatbavételi engedélyt. Az sem volt azonban ritka, hogy a házat – miután az állami támogatás utolsó tételét is felvették – elbontották.

ÉM-SZB


Encsi szocpolos ügy: Volt, hogy lebontották és „újrahasznosították”

Encs, Miskolc - Az államot és a bankot is megkárosították a szocpollal csalók.

Egerbe vándorolt az „encsi szocpolos” bűnügy tárgyalása

Miskolc, Eger, Encs- Összeférhetetlenség miatt az Egri Törvényszék folytatja a mintegy másfél száz vádlottat felvonultató ügyet.


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!